Pavens næste: Irsk homo-sejr er tab for menneskeheden

Irernes ja til ægteskaber mellem homoseksuelle "er ikke alene et nederlag for de kristne principper. Det er også et lille nederlag for menneskeheden," siger pave Frans' stedfortræder.

Kardinal Pietro Parolin ytrede sin sørgmodighed over valgresultatet under en ceremoni sent tirsdag aften, og onsdag har Vatikanets Radio sendt budskabet ud i æteren.

- Resultatet har gjort mig ked af det. Det er klart, som ærkebiskoppen i Dublin har sagt, at kirken må tage dette til efterretning, men jeg mener, at det skal ske ved, at man styrker engagementet og forkyndelsen, siger Parolin.

Irske vælgere godkendte homoægteskaber i sidste uge ved en folkeafstemning med et overvældende flertal på 62,1 procent ja-stemmer.

En øredøvende jubel hørtes lørdag aften fra slottet i den irske hovedstad, Dublin, hvor det officielle resultat blev meddelt de mange irere, der var samlet uden for.

Tidligere på ugen skrev L'Osservatore Romano, Vatikanets officielle avis, at den katolske kirke ikke vil udstede kirkens stærkeste fordømmelse i form af et anatema, der bruges i forbindelse med ekskommunikation af medlemmer.

I den katolske kirke er homoseksualitet altid blevet betragtet som en synd.

En udtalelse af pave Frans for to år siden har imidlertid givet håb om større accept i kirken:

- Hvis en homoseksuel søger Gud og hans barmhjertighed, hvordan skulle jeg så kunne dømme?

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip