Pendlere: Trættende sporarbejde sender mange i bilen

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Generne og forsinkelsen fra sporarbejdet mellem Nyborg og Odense har fået mange pendlere til at droppe den offentlige transport og i stedet tage bilen.

Det er de tilbagemeldinger, som Østfyn Pendlerklubs pendlertalsmand, Anne Fiber, har fået fra sine medlemmer.

- Der er mange, der fravælger toget og hopper over i bilen i stedet.

- Det er måske fint nok, for så er der færre, der skal ud på strækningen. Men det er også ærgerligt, for hvis folk først begynder at tage bilen, så er det ikke sikkert, de kommer tilbage til toget, siger hun.

Sporarbejdet skulle være afsluttet i pinsen og togdriften genoptaget tirsdag. Men det er nu ad flere omgange blevet forsinket, så der heller ikke onsdag kører tog på strækningen. DSB har i stedet indsat togbusser, der kører i pendulfart.

Det har tæret på kræfterne hos de mange fynske pendlere, at sporarbejdet har varet så længe.

- Folk er rigtig trætte af det. De fleste var forberedt på irritationen ved sporarbejdet, men når man så står der klokken fem om morgenen og ikke kan komme af sted - eller skal stå op hele vejen - så bliver man træt helt ind i sjælen, siger Anne Fiber.

Også efter Kristi himmelfartsferien i sidste weekend trak arbejdet på sporene ud.

Da var det meningen, at togene skulle køre fra mandag morgen, men den plan gik i vasken, da arbejderne stødte på en gammel betontunnel i Odense.

Denne gang har håndteringen af det forsinkede sporarbejde med indsættelse af togbusser fungeret bedre, forklarer pendlertalsmanden.

- Man har tydeligvis lært noget i forhold til i sidste uge. Nu har DSB meldt ud, at togbusserne bare kører i pendulfart i stedet for at sætte en afgangstid på og bede folk tjekke rejseplanen.

- Det, tror jeg, har været rigtig fornuftigt. For det smitter af på folk, at de ikke har en forventning om, at det kører på et bestemt tidspunkt, men at bussen i stedet bare kører, når den er klar.

Banedanmark håber, at togene kører igen på strækningen torsdag.

/ritzau/