Peng: Jeg ville stoppe på banen - ikke i omklædningsrummet

Kineseren Peng Shuai nægtede at give op i omklædningsrummet, da hun fredag aften dansk tid spillede US Open-semifinale mod Caroline Wozniacki.

Selv om Peng kollapsede under kampen og forlod banen for at få behandling i 10 minutter, var hun fast besluttet på at vende tilbage og forsøge at udfordre danskeren en sidste gang.

- Lægen sagde til mig: Du er ikke i stand til at gå ud at kæmpe og konkurrere, for du ser ikke godt ud. Men jeg sagde nej, nej, nej, jeg vil ikke give op. Jeg er nødt til at prøve en gang til, siger Peng Shuai.

- Jeg kom tilbage. Jeg vidste, at jeg ikke kunne blive ved alt for længe, men jeg ville så gerne udfordre hende (Caroline Wozniacki, red.) igen, tilføjer kineseren.

Ifølge de første rygter udgik Wozniackis modstander med svære kramper, men Peng selv forklarer sit exit med, at varmen overmandede hendes krop under kampen. Hun kan heller ikke huske, om hun selv tilbød at trække sig, eller om beslutningen blev taget for hende.

- Min krop var virkelig varm, og jeg kunne ikke trække vejret. Jeg kunne ikke huske noget. Måske ville de bare ikke have, at jeg døde på banen, siger Peng Shuai.

Kineserens situation gjorde stort indtryk på danskeren.

- Det var meget svært at se på, når jeg så hende kollapse på banen. Tennis er fantastisk, men helbredet er vigtigere, siger Caroline Wozniacki.

- Man ønsker bare at kæmpe videre og gøre det færdigt. Jeg er ked af det på hendes vegne. Hun spillede godt, og det var uheldigt, at hun fik det dårligt. Jeg håber, at hun er okay, tilføjer hun.

Wozniacki var på et tidspunkt ovre hos Peng for at sikre sig, at kineseren var okay, før Peng blev kørt fra banen i en kørestol.

I finalen møder Caroline Wozniacki verdensetteren Serena Williams, der i sin kamp udraderede russeren Ekaterina Makarova.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip