Penge kan være motiv til tredobbelt drab i Sverige

En ubetalt gæld kan have været et motiv til et tredobbelt drab i den svenske by Uddevalla i weekenden, skriver Göteborg-Posten.

Ifølge avisens kilder kørte de to mænd og den kvinde, der blev fundet dræbt, fredag aften til en flyveplads i Landvetter for at hente en 22-årig, som er anholdt i forbindelse med drabene.

Avisen erfarer, at et af ofrene var bange forud for turen til flyvepladsen, fordi han skyldte den 22-årige penge. I bilen skal der være opstået et skænderi, som førte til, at de to mænd og kvinden blev skudt og dræbt.

Søndag blev den 22-årige og en yngre bror til ham anholdt og sigtet i sagen. De er begge kendt af politiet og tidligere straffet, skriver flere svenske medier.

De tre personer, som blev fundet dræbt ved Uddevalla Sygehus lørdag morgen, var mellem 18 og 22 år.

Flere medier skriver, at omkring 20 politifolk var involveret i den første anholdelse i et boligområde i den nordlige del af Uddevalla. Det er endnu uklart, om de to personer blev anholdt i samme område.

Ifølge forlydender er en række personer blevet anholdt in absentia.

- Jeg kan hverken svare ja eller nej til den påstand. Vi har ikke flere informationer at videregive, siger Christer Fuxborg.

I weekenden samledes sørgende ved gerningsstedet for at tænde lys og lægge blomster.

En af de afdøde blev fundet i en bil på parkeringspladsen i nærheden af sygehuset, og yderligere to blev fundet ved siden af bilen.

Et vidne siger til Göteborg-Posten, at han hørte noget, som han troede var fyrværkeri klokken fire om morgenen.

En talsmand for de sociale myndigheder i byen, Christer Fransson, siger til TT, at drabene har medført en chokstemning, og at der fremsættes mange forskellige spekulationer om baggrunden for drabene.

- Der er mange spændinger i luften, og der er frygt for hævnaktioner, siger han.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip