Pengene sidder løsere på ferien

Når mange danskere i næste måned drager afsted på påskeferie til f.eks. en europæisk storby, kan man nok forvente, at pengene i mange tilfælde sidder lidt løsere, end hvis de havde været hjemme.

En undersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel blandt 1.000 danskere viser, at næsten hver anden adspurgte (43 %) ikke laver et feriebudget for rejsen.

- Når man ikke lægger et fast budget for sin ferie, er det tit fordi, at man gerne vil give sig selv den frihed at slå sig lidt løs uden at tænke for meget over, hvad man bruger sine penge på. Ferie er lig med forkælelse, og det er som regel ikke på ferien, at man har lyst til at spare, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Den tendens bakkes op, når man spørger danskerne om, hvorvidt impulskøb er en del af ferien. Her svarer godt hver tredje (33 %), at de ofte laver impulskøb, når de er ude at rejse.

- Det kan være svært at lægge et fast budget for sin rejse, for man ved jo ikke præcis hvilke oplevelser, der venter én. Man kan sagtens have listet udvalgte seværdigheder på sin must-see liste og budgetteret derefter, men når man først er ankommet til sin rejsedestination, vil der altid være et væld af spændende alternativer, der lokker pengene op af de rejsendes punge. Tag f.eks. New York, som helt sikkert har givet anledning til en del impulskøb for rigtig mange rejsende, siger Jan Lockhart.

Det er dog stadig over halvdelen (56 %), som alligevel forsøger sig med at lave et feriebudget inden afrejse. Men ud af dem er det kun knap 14 procent, der rent faktisk overholder det. Derudover viser undersøgelsen også, at det faktisk er de unge, der oftere laver feriebudget.

- Vores undersøgelse viser, at det oftere er de unge, der på forhånd lægger en plan for, hvor mange penge der skal bruges på ferien. Det er selvfølgelig ikke overraskende i kraft af, at deres økonomiske råderum ofte er mindre. Til gengæld ser vi, at de unge i høj grad rejser langt væk og i længere tid, som f.eks. på en rundrejse i Thailand eller Australien, og det kan jo hurtigt komme til at koste mange penge, hvis man ikke har et budget at holde sig til, slutter Jan Lockhart.
 

 

Dagens Gossip