Pengene vælter ind i Novozymes kasse

14/08/2014 10:43

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Novozymes har en lille opjustering med i halvårsregnskabet, der er offentliggjort torsdag. Årets resultat forventes nu at blive 9-11 procent højere i år i forhold til 2013 mod en tidligere forventning om en stigning på 8-10 procent.

Samlet endte nettoresultatet på over 1,28 milliarder kroner i årets første seks måneder - og det er en stigning på 20 procent i forhold til halvåret i 2013. Her endte periodens resultat på 1,07 milliarder kroner.

- Novozymes har haft et godt 1. halvår, siger Peder Holk Nielsen, Novozymes' administrerende direktør i en kommentar til regnskabet.

- Salgsvæksten var på niveau med, hvad vi havde ventet, og indtjeningen var god. For helåret, fastholder vi vores forventninger til salgsvæksten, mens vores forventning til årets resultat er steget en smule siden sidste udmelding i april, siger han.

Salget af enzymer til blandt andet landbrug, opvaskemidler og bioæthanolproduktion, steg i halvåret med fire procent og endte på over seks milliarder kroner. Samlet regner man i Novozymes med, at salget i år vil stige med 4-6 procent i forhold til 2013.

Det er især området for vaskemidler, der skal gøre tøjet renere ved lavere temperaturer, der skæpper i kassen. Området er koncernens største indtægtskilde, og bidrog med 2,12 milliarder kroner i halvåret, hvilket er en stigning på to procent i forhold til halvåret 2013.

Men det område, der vokser mest, er bioenergi. Og produktionen af bioætanol er det, der her trækker læsset. Salget steg med en femtedel fra de første seks måneder af 2013 til perioden i år og landede på 1,05 milliarder kroner.

De største markeder er Europa med Mellemøsten og Afrika samt Nordeuropa. Markederne står for køb af henholdsvis 27 og 35 procent af Novozymes samlede salg.

/ritzau/