Pengeråd du IKKE skal lytte til

I vores opvækst har vi fået alle mulige pengeråd fra forældre, onkler, lærere, venner og mange andre - nogle af dem gode, andre helt ubrugelige. Nogle af de værste pengeråd kan faktisk have den helt modsatte effekt end ønsket, så i stedet for at spare dig for penge røver de dig for penge, skriver sammenligningssitet Samlino.dk.

De følgende pengeråd er nogle af de værste, du kan få:

Læs også: Ny eller brugt bil – hvad skal du vælge?

- Køb stort ind for at spare mere
De fleste supermarkeder lokker med mængderabatter, som kræver, at du køber en vis mængde af en vare for at opnå rabat. Som udgangspunkt lyder det også som en god idé, men i mange tilfælde kan det være spild af penge.

Med mindre du er en stor familie med et stort forbrug af madvarer og lignende, så kan det nemligt sjældent betale sig at benytte sig af mængdetilbuddene. Mange ender nemlig med at smide halvdelen af varerne ud i skraldespanden, og så er ideen med at købe stort ind og spare penge gået tabt.

- Betal dine regninger med det samme
Alle modtager regninger. Elregninger, internetregninger, mobilregninger og mange andre slags. Hver måned betaler vi disse regninger for at have varme og internet samt være i stand til at bruge vores telefon til at ringe, surfe på nettet, streame musik og meget andet. Hvis vi ikke betaler vores regninger, vil vi ikke længere modtage disse services.

Det værste, du kan gøre, er dog at betale regningen uden at tjekke den igennem først. Tjek, at du kun betaler for det, du har brugt eller bestilt, og ikke en krone mere. Hvis der er noget, som ikke stemmer, bør du hurtigst muligt kontakte leverandøren. På den måde kan du få rettet op på fejlen, inden den næste regning tikker ind.

Læs også: 10 madvarer, som du kan sagtens kan spise, selvom sidste anvendelsesdato er overskredet

- YOLO og FOMO
Du har måske, måske ikke, hørt udtrykkene YOLO og FOMO, som er dukket op i nyere tid. YOLO står for ”You Only Live Once”, og udtrykket indikerer, at du skal leve i nuet. Det appellerer til manges FOMO, ”Fear Of Missing Out”, og det kan ses som en opfordring til at bruge alle dine penge nu og her.

Det er dog en meget dårlig idé. Tværtimod bør du starte en opsparing så tidligt som muligt, også selvom du har en stabil indkomst og regner med at have det mange år frem. Sørg for at lægge et budget, så du har penge tilovers hver måned, som du kan sætte ind på en opsparingskonto.

Samlino.dk kan du få mange gode pengeråd, som skal hjælpe dig til at spare penge i hverdagen, starte en opsparing og få råd til alt det sjove her i livet.  

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip