Pensionist frygtede røveri - affyrede gevær mod yngre mand

Var det selvforsvar eller forsøg på manddrab, da en 66-årig pensionist december sidste år affyrede sit haglgevær gennem en lukket dør i sit hus og livsfarligt sårede en 26-årig stærkt beruset mand?

Det spørgsmål skal Retten i Lyngby i denne uge afgøre.

Mandag begyndte sagen, og her forklarede pensionisten, at han skød af frygt for sit liv.

- Min første tanke var, at det var hjemmerøvere, lyder det fra den 66-årige, der 6. december sidste år lå og slumrede i sin seng.

Han var i midlertidigt blevet vækket af, hvad der ifølge ham var flere personers diskussion. Mens han vågnede, hørte han en rude blive smadret i kælderen.

- Den lyd gik gennem marv og ben. Det var ligesom deja vu, siger den tidligere speciallæge mandag i retten med henvisning til et hjemmerøveri i 2011.

Dengang trængte tre personer også ind gennem kælderen, overfaldt ham og gav ham svære skader.

- Jeg tager en beslutning om at gå ned i kælderen og se, hvad der sker. Jeg tager et haglgevær med fra stuen og putter patroner i, for jeg er bange for at blive slået ihjel, siger han om hændelsen sidste år.

Da han kom ned i kælderen, så han en skikkelse, som han råbte an. Skikkelsen svarede tilbage med uforståelige lyde og pensionisten følte, at personen var på vej ind ad den smadrede rude i kælderdøren.

Den 66-årige affyrede derfor et skud, der var ment som et varslelsskud. Ved en fejl ramte skuddet personen på den anden side, og pensionisten tog flugten.

Det viste sig, at det ikke en hjemmerøver. Det var derimod en 26-årig stærk beruset mand, der havde forvildet sig væk fra en julefrokost.

Han er også tilstede i retten mandag, hvor han fortæller, at han kun husker en time af julefrokosten, før han får blackout.

Den 26-årige har stadig forskellige gener og nedlægger påstand om 62.000 kroner i erstatning. Dommen ventes torsdag 8. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip