Pensionskasser investerer i bosættelser på Vestbredden

admin

|

07/12/2014

Dagens topnyheder

De 10 største pensionskasser- og selskaber i Danmark har i alt investeret over en milliard kroner i internationale virksomheder, der enten har aktiviteter i de israelsk besatte territorier på Vestbredden eller konstruktioner og vedligeholdelse af checkpoints og separationsmuren.

Det er konklusionen i rapporten "Forretning på Forbudt Land", som den danske ngo-organisation DanWatch, der overvåger virksomheders sociale ansvar i danske og multinationale selskaber, har lavet, oplyser TV2 Nyhederne.

Det er PFA, der med samlede investeringer for 295 millioner kroner investeret i bosættelser eller besættelsesstrukturer, er den største investor på området.

PensionDanmark og Industriens Pension følger som nummer to og tre med investeringer for henholdsvis 175 millioner kroner og 164 millioner kroner.

DanWatch har udarbejdet en oversigt over 43 børsnoterede selskaber, der har betydelige økonomiske aktiviteter i bosættelserne. I 13 af de 43 selskaber er der investeringer for i alt over en milliard kroner fra de danske pensionskasser.

DanWatch afslørede i en rapport i 2012, at syv af landets største kommuner, København, Odense, Esbjerg, Vejle, Kolding, Horsens og Slagelse havde mere end 20 millioner kroner investeret i virksomheder, der er involveret i de israelske bosættelser.

I et svar til DanWatch skriver PFA Pension, at man rent faktisk screener selskaber, der har aktiviteter på den besatte Vestbred.

/ritzau/