Pernille Skipper anmeldes for udtalelser om voldtægtssag

Forsvareren for en af de frikendte drenge i en meget omtalt voldtægtssag fra Herfølge politianmelder Enhedslistens nyudnævnte politiske ordfører, Pernille Skipper.

Det skriver sn.dk, som er en del af Sjællandske Medier.

De tre unge tiltalte nægtede sig skyldige, og en domsmandsret i Roskilde frifandt dem 21. april. Episoden skete en nat i september 2014 på en græsplæne ved forsamlingshuset i Herfølge.

Pigen lider af sukkersyge. Desuden havde hun drukket, da forholdet fandt sted.

Enkelte medier, heriblandt Ritzau, skrev fejlagtigt, at pigen var bevidstløs, men retten lagde til grund, at det var hun ikke.

Pernille Skipper nåede dog at udtale sig på baggrund af de fejlagtige oplysninger.

Advokat Simon Hauch mener, at Pernille Skipper med sine udtalelser i voldtægtssagen har overtrådt en paragraf i retsplejeloven.

Ifølge paragraffen må man dels ikke udtale sig forkert i en verserende straffesag og ikke udtale sig, så det er egnet til at påvirke dommere og domsmænd i en sag, der endnu ikke er afsluttet.

- Hun skriver, at der er tre drenge, der er blevet frifundet for voldtægt, selv om pigen var bevidstløs. Ordet bevidstløs har hun ganske vist rettet senere, men hun har også skrevet, at pigen var ude af stand til at sige fra. Det er ikke det, som retten er kommet frem til.

- Retten kom frem til, at det ikke var bevist, at hun ikke kunne sige fra. På den måde har hun dels udtalt sig forkert og dels på en måde, som ret klart er egnet til at påvirke dommere og domsmænd i en ankesag, siger Simon Hauch fra Advodan i Lyngby.

Statsadvokaten i København har siden besluttet at anke byrettens frifindelse af tre unge mænd til Østre Landsret.

Simon Hauch har sendt anmeldelsen af Skipper til anklageren i sagen.

- Så må vi se, om det rækker til en sag. Der er ikke så mange politikere, der er blevet dømt efter den paragraf. Men det er værd at få det afprøvet. Især fordi det har haft den konsekvens, det har for debatten, mener Simon Hauch.

Han overvejer at anmelde flere politikere som blandt andre Lisbeth Bech Poulsen (SF), der også har udtalt sig i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip