Person anholdt efter skud ved Det Hvide Hus

admin

426 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

En agent fra USA's føderale sikkerhedsagentur, Secret Service, affyrede fredag aften skud mod en mand tæt ved Det Hvide Hus i Washington.

Ifølge CNN trak manden et våben ved et Secret Service-checkpoint foran præsidentens bolig. Da han ikke smed våbnet, åbnede en agent ild mod manden, der fredag aften meldes i kritisk tilsand.

Manden blev ramt i maveregionen.

Tidligere fredag aften blev det rapporteret, at den mistænkte selv affyrede skud, men dette er ifølge Reuters ikke tilfældet.

- Et par agenter trak deres pistoler, sigtede mod manden og i løbet af to eller tre sekunder hørte vi et skud, fortæller et vidne til Reuters.

Manden fik ifølge Secret Service flere advarsler, før de affyrede skud mod ham.

- Secret Service gav gentagne verbale ordrer til personen, om at han skulle stoppe op og smide sit våben. Da personen undlader at reagere på advarslerne, bliver han skudt af en Secret Service-agent og anholdt, siger talsmand for Secret Service Robert Hoback.

Manden modtog efterfølgende akut behandling på stedet, hvor han var blevet skudt, før han blev transporteret til et nærliggende hospital.

Situationen betød, at Det Hvide Hus blev afspærret og bragt i en såkaldt "lockdown" som en del af en sikkerhedsprocedure.

Afspærringen er dog siden blevet ophævet igen.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, opholdt sig ikke i bygningen under fredagens hændelse, da han var ude at spille golf.

Ifølge CNN var vicepræsident Joe Biden i Det Hvide Hus, og han er blevet taget til et sikkert sted.

I september 2014 sprang en mand bevæbnet med en kniv over hegnet til Det Hvide Hus og nåede ind i selve bygningen. Det blev beskrevet som et af de værste brud på sikkerheden i de seneste årtier.

Episoden førte til afskedigelsen af daværende Secret Service-chef Julia Pierson.

/ritzau/