Personer smadrer ruder og kaster gul maling ved FCK-steder

Flere steder - nogle af dem med forbindelse til fodboldklubben FC København - er sent torsdag aften blevet udsat for hærværk af ukendte gerningsmænd.

Det oplyser Københavns Politi, som mener, at det kan tyde på, at det er sket som "opvarmning" til søndagens opgør mellem rivalerne Brøndby IF og FC København.

Politiet fik første anmeldelse klokken 23.15 om, at tre personer havde smadret ruder og hældt gul maling ud ved FCK-shoppen på Peter Bangs Vej i hovedstaden.

Inden for den næste halve time kom der så meldinger om, at der var blevet smadret ruder og hældt gul maling ud ved en adresse i Kronprinsensgade. Det samme skete ved værtshuset Lumskebuksen på Lersø Parkallé og fire steder ved Parken.

FC København spiller sine hjemmekampe i Parken, og Lumskebuksen har tidligere været tilholdssted for klubbens fans.

- Det tyder på, at det er opvarmning til kampen på søndag ude i Brøndby. Men vi har ikke pågrebet nogen gerningsmænd, siger vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi.

Ved episoderne i Parken melder vidner, at de har set mellem 20 og 40 personer udøve hærværk.

Ifølge Ritzaus oplysninger er det dog ikke kun FCK-stamsteder, der er blevet udsat for hærværk.

Ved Brøndby Stadion skulle der være blevet skrevet "FCK", men det ønsker Københavns Vestegns Politi ikke at bekræfte.

- Der har været en hændelse på stedet, og det er noget, vi efterforsker. Jeg kan ikke udtale mig mere om det, da vi er i gang med efterforskningen, siger vagtchef Brian Munk.

Kampen mellem FC København og Brøndby i Alka Superligaen spilles søndag klokken 18.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip