Pertou Mach: Olsen Dyhr har de rette formandskvaliteter

Pia Olsen Dyhr møder tilsyneladende bred opbakning i SF, efter at hun torsdag aften meddelte sit kandidatur som ny formand i partiet.

Fredag morgen afviste Jonas Dahl, der er blevet nævnt som den mest oplagte kompromiskandidat mellem de to fløje i partiet, at han stiller op.

Og få minutter senere meddelte Trine Pertou Mach, der er en af de helt centrale figurer på den klassiske venstrefløj i partiet, at hun bakker op om Olsen Dyhr, der ellers tilhører den mere grønne, regeringsvenlige fløj.

- Jeg hilser Pias kandidatur velkommen. Vi har brug for ro om SF nu, og jeg mener, som jeg hele tiden har sagt, at det er bedst at undgå et opslidende kampvalg.

- Der er brug for et stærkt SF på den danske venstrefløj, og Pia har de kvaliteter og kompetencer, der skal til for at stå i spidsen for det arbejde, skriver hun til Ritzau.

Trine Pertou Mach blev på et tidspunkt selv nævnt som det måske bedste bud på en formand fra venstrefløjen i partiet. Men tirsdag afviste hun at stille op.

Hun understregede samtidig, at den nye formand skal favne hele partiet.

- Jeg mener, at det bør være en formand, der ikke bare kan, men også vil samle SF i al sin mangfoldighed, sagde Trine Pertou Mach.

Også en anden af venstrefløjsprofilerne, Lisbeth Bech Poulsen, der har været politisk ordfører for partiet, bakker op om Pia Olsen Dyhr.

- Jeg er glad for at høre, at Pia stiller op som formandskandidat. Hun har gennemslagskraft og er en dygtig forhandler.

- Nu handler det om at samle partiet og komme godt videre. Det er en bunden opgave for en ny formand, og det tror jeg, Pia både kan og vil, skriver hun til Ritzau.

Endeligt meddeler også SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, at han støtter Pia Olsen Dyhrs kandidatur.

- Jeg betragter hende som en meget dygtig politiker, som er god til at forhandle, og så har hun den egenskab, at hun kan tale om politik, så hun kan rive folk med sig.

- På den måde er hun både god i forsamlinger og i medierne, og det er en god egenskab, når man skal være i spidsen for noget, siger han.

Formanden skal vælges på et ekstraordinært landsmøde i den første weekend i marts. Mulige kandidater skal have meldt sig inden klokken 10.00 torsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip