PET-agent afhøres: Jeg har aldrig taget kokain

- Det passer ikke.

En agent i Politiets Efterretningstjeneste afviser tirsdag, at han under sit arbejde som undercover-betjent har taget kokain på en natklub i København.

Benægtelsen falder i Retten på Frederiksberg, hvor agenten afhøres om sit forhold til de tiltalte i en stor straffesag om smugleri af hash og kokain.

Den hovedtiltalte, 38-årige H., har ellers tidligere under sagen fortalt, at han fik agenten til at sniffe kokain på natklubben Zen.

- Jeg har aldrig nogensinde været påvirket, siger agenten.

I sit skuespil som direktør i et opdigtet transportfirma har agenten forsøgt at afsløre H. som bagmand. I den forbindelse har han tre gange fået betaling for smugleri af hash.

Blandt andet har agenten sørget for, at 147 kilo hash blev kørt fra Spanien til Lyngby.

Igennem to et halvt år var agenten, der kaldte sig Christian, og som udadtil optræder som A 185, indsat i forsøget på at skaffe beviser mod den meget sikkerhedsbevidste H.

Efterforskningen er af PET døbt "Operation Alonso".

H. har tidligere i retten sagt, at agenten pressede på med hensyn til at tale om kriminelle forretninger. Agenten siger tirsdag, at det var lige omvendt.

- Han var meget pushy, siger A 185 om mændenes indledende møde i New York.

Netop spørgsmålet om hvem, der tog initiativet, bliver afgørende for rettens vurdering af forløbet.

Ifølge loven må en politiagent ikke lokke eller provokere en mistænkt til at begå lovovertrædelser. Og en agent må heller ikke forværre den kriminalitet, som den mistænke allerede har planlagt.

Tirsdag borer en af forsvarerne således i, om det var agenten, der først bragte sejlbåde på bane under mændenes løse snak i New York om smugleri.

Ved sagens begyndelse slog forsvarerne fast, at det overordnede tema vil være, om agenten er gået for vidt - altså om efterforskningen har været lovlig.

Afhøringen af A 185 og andre agenter vil strække sig over flere dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip