PET-ansatte er kede af chef-exit efter terrorkritik

Efter kun knap halvandet år på posten som PET-chef forlod Jens Madsen onsdag jobbet i utide, og det er en skam. Sådan er i hvert fald opfattelsen blandt de ansatte politifolk og tillidsfolk i efterretningstjenesten.

Det fortæller Jørgen Olsen til Ritzau. Han er formand for Rigspolitiforeningen i Politiforbundet. Foreningen varetager de faglige interesser for omkring 1500 politiansatte i Rigspolitiet, herunder PET.

- Det er jo lidt ærgerligt, for nu har man jo lavet en strukturændring i PET, som er trådt i kraft 1. januar, og det havde været meget godt, hvis den, der havde stået i spidsen for ændringen, også stod for implementeringen, siger Jørgen Olsen.

Jens Madsen kom til roret i PET i begyndelsen af 2014, efter at hans forgænger på posten, Jakob Scharf, forlod chefjobbet. Det skete efter massiv presseomtale omkring store samarbejdsproblemer mellem efterretningstjenestens medarbejdere og ledelse.

- I modsætning til den tidligere ledelse, så har Jens Madsen blandt de ansatte efterladt det indtryk, at han havde viljen til at samarbejde, fortæller Jørgen Olsen.

- Hvor den tidligere ledelse snakkede meget, så har Jens Madsen været god til at lytte og til at begrunde sine beslutninger. Medarbejderne har ikke i samme grad følt, at de har fået noget trukket ned over hovedet, siger han.

Efter alt at dømme hænger Jens Madsens afgang sammen med en redegørelse omkring myndighedernes håndtering af terrorangrebet i København i februar.

Redegørelsen blev offentliggjort onsdag eftermiddag og indeholder blandt andet kritik af PET's dispositioner i forbindelse med sagen.

Ifølge Jørgen Olsen hersker der nu blandt medarbejdere og tillidsfolk en usikkerhed om, hvad fremtiden vil bringe.

- Det er jo ikke sikkert, at en ny ledelse vil fortsætte på samme måde som den gamle, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip