PET: Godt samarbejde med saudiaraberne i skudsag

De saudiarabiske myndigheder har anholdt tre formodede attentatmænd i Riyadh. De tre mænd er mistænkt for at have skudt mod en dansk Arla-ansat i november.

- Jeg har noteret mig, at de saudiarabiske myndigheder oplyser at have pågrebet de mulige gerningsmænd til skudattentatet, siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jens Madsen, om anholdelsen af de tre mænd.

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke give yderligere oplysninger om sagen, siger PET-chefen i en pressemeddelelse.

PET har ifølge chefen arbejdet sammen med de saudiarabiske myndigheder efter skudattentatet mod en dansk Arla-ansat i Riyadh i Saudi-Arabien.

- Jeg vil dog gerne understrege, at der i den konkrete sag har været et godt samarbejde med de saudiarabiske myndigheder, siger Jens Madsen.

De tre formodede gerningsmænd skulle have kontakt til den militante gruppe Islamisk Stat, IS.

Skudattentatet mod danskeren skete 22. november, hvor en bil kørte op på siden af danskerens bil, og der blev skudt mod den.

Bilen blev ramt af flere skud, og danskeren blev såret.

PET-chefen oplyser, at angrebet på danskeren i Riyadh understreger den terrortrussel, der er mod danske interesser i lande, hvor militante islamister anser vestlige interesser som attraktive terrormål.

PET har efter angrebet rådgivet danske virksomheder med aktiviteter i regionen om sikkerhedstiltag, og rådgiver desuden løbende Udenrigsministeriet med henblik blandt andet på rejsevejledninger for de enkelt lande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip