Peter Andersen trækker sig som formandskandidat i SF

SF'eren Peter Andersen har ikke formået at samle nok såkaldte stillere blandt SF's medlemmer til at komme ud i en urafstemning om formandsposten for SF.

Dermed må den 24-årige SF'er fra Vejle vinke farvel til formands-drømmen, som han satte gang i, da han mandag - til stor overraskelse for mange - meldte sit kandidatur.

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig over det, men jeg er også tilfreds med at have sat en debat i gang om visse ting, siger Peter Andersen til Ritzau.

- Jeg kunne godt have ønsket mig, at debatten var blevet lidt dybere og havde handlet lidt mere om politik. Så jeg er som udgangspunkt ærgerlig, men tilfreds.

Peter Andersen skulle have haft opbakning fra 100 såkaldte stillere - medlemmer af SF, der bakkede op om hans formandskandidatur. Men han vil ikke oplyse, hvor mange stillere, han manglede for at nå de 100.

Trods nederlaget fortryder han ikke sine tre dage som potentiel kandidat.

- Jeg fortryder ingenting. Jeg havde håbet og troet på, at det ville handle om noget andet – nemlig politik – men man kan ikke få alt, hvad man ønsker sig, siger han.

Fristen for opstilling af kandidater til posten som SF's nye formand udløber torsdag klokken 10, og efter Peter Andersens exit, er det kun tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), der har meldt sig som kandidat.

Hun har også allerede bred opbakning fra en stor del af SF's folketingsgruppe. Og selvom Peter Andersen forsøgte at give hende modstand, bakker han op om hende, hvis hun bliver valgt.

- Jeg sætter mig bag den formand, der nu måtte komme. Det er klart, at jeg ikke er nogen stor tilhænger af den politiske linje, Pia Olsen Dyhr umiddelbart vil lægge, men derfor vil jeg stadig stille mig bag hende, hvis det er hende, der bliver valgt.

SF vil offentliggøre de opstillede kandidater torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip