Peter Ankersen om Esbjerg-krise: Vi har prøvet det før

Skrevet af admin

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

En Europa League-runde har i efteråret været lig med festaften i Esbjerg, men humøret hos pokalvinderne har været højere, end det er netop nu.

For mens vestjyderne allerede er videre i Europa og dermed kan gå ind til aftenens gruppekamp mod Standard Liege med ro i sindet, er de havnet i en mindre krise i den hjemlige liga.

Blot et point er udbyttet af de seneste seks superligakampe. Men landsholdsspiller Peter Ankersen er dog overbevist om, at vendepunktet snart kommer.

- Vi lå i samme situation sidste år, så jeg tror, at vi er bedre rustet denne gang. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal komme op igen, men det handler om at få noget selvtillid ind i alle drengene, siger Ankersen.

Midt i superliga-alvoren ligger altså den "gratis" kamp mod Standard Liege og venter, og Esbjergs stærke højreback erkender, at der ikke er blevet fokuseret så intenst på det opgør i de seneste dage.

- Det er lidt svært, når man ikke har noget at spille for. Når man kommer inden for kridtstregerne, er det noget andet, så bliver det en kamp som alle andre.

- Men her på forhånd er det vanskeligt at trække de store overskrifter frem til en "ligegyldig" kamp, men der er nogle penge at spille om, og det er relativt mange penge for en klub som Esbjerg, siger Peter Ankersen.

Efter seks europæiske kampe i denne sæson er nyhedens interesse efterhånden aftaget i Esbjerg-truppen.

- Nu har folk jo prøvet det her, så man kommer lidt ind i en rytme. Kampen i aften er vel på en måde en kamp, der skal overstås.

- Omvendt vil man gerne give klubben så mange penge som muligt, og det giver jo en god slat at vinde sådan en kamp, siger Peter Ankersen.

Der er 200.000 euro, svarende til 1,5 million dansker kroner, i præmie for en sejr i Europa League.

/ritzau/