Peter C: Regeringen er ved at gentage samme mønster

24/03/2015 08:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen er i færd med at gentage samme taktik som ved sidste folketingsvalg.

Sådan lyder kritikken fra Venstre, der i Berlingske klandrer regeringen for at skubbe en ubetalt milliardregning foran sig.

Venstre mener at have fundet 11 sager, hvor regeringen har truffet beslutninger uden at have finansieringen endegyldigt på plads. Oppositionspartiet er nået frem til, at der kommer til at mangle fem milliarder kroner i den kommende valgperiode fra 2016 til 2019.

- Regeringen kom til magten i 2011 ved at love guld og grønne skove. Man skulle bare arbejde 12 minutter mere, og så var der ikke brug for reformer. Og så viste det sig bagefter, at det hele var underfinansieret.

- Jeg mener, regeringen er ved at gentage det mønster, og det er ikke normalt. Det er ikke en måde at drive ansvarlig økonomisk politik på, siger politisk ordfører Peter Christensen til Ritzau.

Til Berlingske forsvarer finansminister Bjarne Corydon sig med, at Venstre i 2011 selv forlod Statsministeriet med en ubetalt regning på to milliarder kroner.

Men det afviser Peter Christensen.

- Det eneste, der ikke var finansieret, var noget motorvejsbyggeri, for det skulle finansieres ved salg af nogle statslige aktiver. Det er det, man kalder engangspenge. Det som regeringen gør, handler om varige udgifter, der skal finansieres hvert år, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) kalder Venstres angreb langt under niveau. Han påpeger, at Venstre selv har været med til at aftale nogle af de ting, hvor finansieringen endnu ikke er på plads.

Det medgiver Venstre politiske ordfører.

- Det er rigtigt, at vi under erhvervsskole-forhandlingerne brugte meget tid på at overbevise regeringen om, at det skulle finansieres. Det ville regeringen ikke, og så skulle vi jo tage stilling til, om vi ville blive og få indflydelse. Og der valgte vi at blive, siger Peter Christensen.

De danske vælgere skal senest til folketingsvalg i september.

/ritzau/