Peter Kjær om tyrkisk fodbold: Aldrig set noget lignende

Med et skifte til den tyrkiske storklub Fenerbache kan den danske landsholdsspiller Simon Kjær se frem til et kulturchok.

Det mener den tidligere landsholdsmålmand og nuværende Viasat-kommentator Peter Kjær, der i sin aktive karriere havde et kort ophold i Besiktas.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Aldrig har jeg set folk være så passionerede omkring fodbold, og det var næsten på grænsen til det hysteriske, husker han.

Fenerbache annoncerede onsdag, at klubben har hentet Simon Kjær på en fireårig kontrakt fra franske Lille.

Peter Kjær fortæller, at fansenes kærlighed til klubberne er ultimativ - men ikke ubetinget.

- Når tingene ikke flasker sig, kan tilskuerne vende sig imod dig. Man gør derfor meget klogt i at vinde sine kampe på hjemmebane, siger han.

Peter Kjær husker, at især de udenlandske spillere kan få hårde ord med på vejen fra pressen, men også fra fansene på gaden, hvis ikke spillet lever op til omgivelsernes forventninger.

- Det er typisk, fordi de er købt for mange penge, og så skal de også spille bedre end tyrkerne. Det er ikke altid, at det er lige sagligt. Faktisk er det tit meget primitivt.

- Hvis du vinder en kamp, bliver du båret rundt i byen hele ugen. Omvendt, hvis du taber, skal du vælge dine indkøbsture og restaurantbesøg med omhu. De uger kan være et helvede at komme igennem, siger Peter Kjær.

Umiddelbart kan et skifte fra den franske liga til den tyrkiske virke som et trin ned. Men Peter Kjær mener bestemt ikke, at man skal undervurdere tyrkisk fodbold.

- Det er en enormt stærk liga. Specielt de tre store Istanbul-klubber (Fenerbache, Besiktas og Galatasaray, red.) spiller på højt niveau, og Simon vil komme til at spille med om mesterskab og Champions League, fastslår Peter Kjær.

I den forgangne sæson sluttede Fenerbache som nummer to i den tyrkiske liga. Galatasaray blev mester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip