Peter Langdal: Jess var et multitalent

Det er rigtig trist at miste en læremester. Jess Ingerslev var min store lærer. Da jeg kom ud af teaterskolen, kunne jeg ikke noget. Jeg var så heldig at støde ind i Jess, som var et multitalent, et renæssancemenneske. Som kunne alt.

Det siger teaterchef og sceneinstruktør Peter Langdal, der har været teaterchef på Betty Nansen Teatret siden 1992 og har arbejdet med Ingerslev på teatret.

Skuespilleren Jess Ingerslev døde mandag efter længere tids sygdom. Han blev 67 år.

Ingerslev dyrkede skuespillet, lige fra han var barn. Senere valgte han at uddanne sig som skuespiller på Odense Teater, hvor han blev udlært i 1973.

Efterfølgende var han tilknyttet adskillige teatre - blandt andet Betty Nansen Teatret, hvor han spillede Peer Gynt og i Woyzeck - og Østre Gasværk Teatret.

Derudover har han optrådt i Cirkusrevyen og Hjørring Revyen, lige som han har lavet utallige film og børneprogrammer.

- Han var verdensmester i timing. Han havde et stort blødende hjerte, der bankede for teater. For en instruktør var han virkelig en drøm at arbejde med. Jeg glemmer aldrig, da han spillede Peer Gynt ude på Betty Nansen. Han var formidabel, siger Peter Langdal.

- Jeg er helt i chok over, at han allerede er død. Jeg vil tænke på ham, som den lille mærkelig engel han var, da han spille Puk i "En Skærsommernats Drøm" ude i Østre Gasværk.

- Han hang oppe under loftet som en lille engel i lyserødt tøj og Pippi Langstrømpefletninger. Nu sidder han og kikker ned på alle os andre.

Sammen med afdøde Jesper Klein skabte musiker og skuespiller Tom McEwan og Jess Ingerslev de berømte "Klyder".

- Jeg blev så ked af det, da jeg hørte, at han var død, for Jess og jeg har altid haft så meget til fælles. Han var min gode ven, selv om vi på det sidste ikke så så meget til hinanden, fordi han var så syg og hele tiden røg på hospitalet. Men jeg vil savne ham dybt, siger Tom McEwan til eb.dk.

Mange kan huske DR's børneserie "Ude på noget" med Palle, Polle og Ruth. Trioen, der kunne rejse rundt i hele verden ved at fotografere med et kamera, blev spillet af Jess Ingerslev, Tom McEwan og Ghita Nørby.

Skuespillerinden Ghita Nørby, 79 år, har også spillet sammen med Jess Ingerslev i mange andre forestillinger. Hun er trist over, at hendes kollega er død.

- Åh nej. Jeg har spillet meget med Jess og holdt forfærdeligt meget af ham. Den dybt musikalske begavede mand. Han var vidunderlig og kunne det hele. Ganske enkelt, siger Ghita Nørby til bt.dk.

Skuespiller Per Pallesen har ligeledes haft fornøjelsen af at være på revy- og teaterscenen med Jess Ingerslev adskillige gange. Han er i chok over, at hans gamle ven er gået bort.

- Han er nok en af de mest talentfulde skuespillere, vi har haft overhovedet i det her land. Han kan synge, han kan danse, han kan spille, han kan tegne. Han mestrer simpelthen alt inden for vores fag, siger 72-årige Per Pallesen til bt.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip