Peter Loft beklager opførsel i Thornings skattesag

Den hjemsendte departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, beklager sin rolle i behandlingen af Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnocks, skattesag i Skat København, skriver Jyllands-Posten.

Beklagelsen kommer efter, at Skattesagskommissionen ifølge Politiken giver Peter Loft massiv kritik for lovbrud i sin endelige beretning, der offentliggøres mandag formiddag.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at kommissionen når frem til, at jeg ikke handlede korrekt. En embedsmand skal selvfølgelig handle i overensstemmelse med loven.

- Det troede jeg, at jeg gjorde. Det viser sig nu, at det har jeg ikke gjort. Det er jeg selvfølgelig ked af, og jeg beklager, at jeg ikke læste lovteksten ordentlig, siger Peter Loft til jp.dk.

Peter Loft overtrådte ifølge Politikens gengivelse af beretningen skatteforvaltningsloven ved som departementschef i Skatteministeriet at gå for tæt på Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnocks, skattesag i 2010.

Peter Loft får også kritik for at have misinformeret Folketingets Ombudsmand og løbet med sladder ved at viderebringe et rygte om, at Stephen Kinnock skulle være bøsse. Kommissionen mener dog, at Peter Loft handlede "uagtsomt" i forbindelse lovbruddet.

Regeringen skal nu afgøre, hvilken skæbne Peter Loft skal have. Han har fået løn som departementschef siden 2012, og han forventer igen at få et job i det offentlige.

- Der er ifølge det, jeg har læst i beretningen, ikke basis for sanktioner, og jeg går ud fra, at der ikke er nogen, som stiller spørgsmål ved det, siger han til Ritzau.

Peter Loft mener ikke, at han skal være departementschef igen, men han forventer at få en plads i det offentlige, hvor han har arbejdet i mere end 30 år.

Kommissionen konkluderer ifølge Politiken, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke forsøgte at påvirke Skat Københavns behandling af Stephen Kinnocks skattesag i 2010.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip