Peter Regin bliver styrmand i landsholdscomeback

Skrevet af admin

12/02/2016

Mest læste i dag

Fans af det danske ishockeylandshold kan se frem til testkampene mod Sydkorea og Norge fredag og lørdag med ekstraordinær spænding.

Et af Danmarks absolut største ishockeynavne Peter Regin er nemlig tilbage i den røde landsholdstrøje for første gang siden den historiske VM-kvartfinale mod Sverige i 2010, og landstræner Jan Karlsson er måske den, der glæder sig allermest.

- Der er god grund til at glæde sig. Jeg har selv set ham i Jokerit både live og på tv, og han er fantastisk dygtig, siger Karlsson.

Landstræneren har hæftet sig ved, at Regin i sin klub får mange minutter på isen i både powerplay og i undertalsspil, og ikke overraskende er der en central rolle klar til ham i de to testkampe.

- Han er vores førstecenter. Han har et overblik som en feltherre, og han er en af de spillere, der altid ser ud til at have lidt mere tid end de andre, når han er på isen, lyder det fra Karlsson.

Det skulle være forholdsvis nemt for Regin at glide ind på holdet, for selv om det er næsten seks år siden, han sidst var med, er en række spillere fra VM-dagene i 2010 med på holdet mod Sydkorea og Norge.

Hvor testkampe på denne tid af året typisk vil give plads til flere debutanter og spillere i landsholdsperiferien, er den danske trup denne gang usædvanlig godt besat.

Morten Green, Morten Madsen, Stefan Lassen, Daniel Nielsen og Mads Bødker er nogle af de mere erfarne navne på et hold, hvor kun Esbjergs Søren Nielsen er helt ny på A-landsholdet.

- Det er dejligt at være tilbage. Det er mange af de samme folk, der stadig er med, og atmosfæren og traditionerne på landsholdet er de samme som sidst, siger Peter Regin.

- Selv om der også er nye ansigter, er ishockeydanmark så lille, at man ved, hvem alle er. Søren Nielsen så jeg eksempelvis til junior-VM i Helsinki i december. Der er jo ikke så mange danske topspillere, lyder det fra Regin.

Danmark møder Sydkorea i Rødovre fredag aften klokken 20.30, mens Norge er modstanderen samme sted dagen efter. Den kamp begynder klokken 17.30.

/ritzau/