Peter Sagan tager tredje Tour-sejr i vild spurt i Bern

Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan (Tinkoff) var stærkest, da 16. etape af Tour de France mandag blev afgjort i en massespurt.

Verdensmesteren Sagan viste overlegen teknik og timede sin spurt helt perfekt, da han på den sidste meter pressede cyklen frem, så han slog Alexander Kristoff (Katusha) med få centimeter.

Faktisk var afgørelsen så tæt, at Kristoff var begyndt at give sejrsinterview, da han blev omringet af journalister efter målstregen.

Sejren i Bern var Peter Sagans tredje i dette års Tour. Dermed er slovakken oppe på syv Tour-sejre i karrieren.

Han udbyggede samtidig sin føring i konkurrencen om løbets grønne pointtrøje.

Den gule førertrøje sidder med uforandret klassement stadig på Chris Froome.

Etapen var frem til den dramatiske afslutning over brosten og knoldede stigninger i Bern en opvisning i selvopofrelse og tempokørsel.

Efter 13 af de 209 kilometer stak Tony Martin (Etixx-Quick-Step) af fra feltet med sin holdkammerat Julian Alaphilippe på hjul.

Den femdobbelte Tour-etapevinder og tredobbelte verdensmester med tilnavnet "Panzerwagen" så sig derfra ikke tilbage, og hver gang Alaphilippe gjorde antræk til at tage en føring, viftede den store tysker ham tilbage på hjul.

I over 140 kilometer trak Tony Martin sin holdkammerat frem - og gjorde det i så højt et tempo, at ingen kunne nå op til dem.

I den første time var gennemsnitsfarten 49,5 kilometer i timen, og med en time til mål lød den over 47 kilometer i timen i gennemsnit set over hele etapen.

Med andre ord: feltet ville ikke lade de to Etixx-Quick-Step-ryttere stikke af med det hele, og udbryderne - det vil sige lokomotivet Tony Martin - ville ikke give sig uden en kamp, som gjaldt det VM i enkeltstart.

BMC, Tinkoff, Direct Energie og Dimension Data sad alle med tunge drenge fremme i feltet og satte turbo på for at få en samlet afslutning.

Med 25 kilometer til mål kunne Julian Alaphilippe ikke længere holde Tony Martins hjul og lod sig falde tilbage til feltet. Kort efter blev Tony Martin selv hentet - og så stak Rui Costa (Lampre) kontra.

Vinderen af VM på landevej i 2013 kunne heller ikke fuldføre sit angreb, og så var der dømt centimeterdrama endnu engang i dette års Tour de France, hvor de hurtige folk har leveret mere underholdende drama end bjergrytterne.

Det kan ændre sig efter tirsdagens hviledag, hvor fire grusomme bjergdage i Alperne venter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip