Peter Sagan vinder VM på landevej

Cykelrytteren Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) kan det næste år kalde sig verdensmester og køre i den regnbuefarvede VM-trøje.

Det stod klart, da Sagan kort før mål angreb på de sidste stigninger og holdt hjem over målstregen, da der søndag blev kørt VM på landevej i Richmond i USA.

Løbets afslutning blev hektisk, da 25-årige Sagan kørte væk og sled og slæbte sig i mål med et jagtende hovedfelt sig.

Sølvet gik til australske Michael Matthews, mens Ramunas Navardauskas fra Litauen tog bronze.

Danske Matti Breschel, der tidligere er blevet nummer to, tre og fire ved VM, måtte som bedste dansker nøjes med en placering som nummer 33.

Det danske hold bestod af seks ryttere, som var Lars Bak (Lotto-Soudal), Matti Breschel, Michael Valgren, Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen fra Tinkoff-Saxo samt Rasmus Guldhammer (Cult Energy).

Den 31-årige Matti Breschel var også dansk kaptajn søndag på et harmonisk dansk hold, der viste sig flot frem undervejs.

VM på landevej er altid et hårdt og langt løb, og søndag skulle rytterne tilbagelægge godt 259 kilometer ved at køre 16 omgange.

Én omgang bød på 16,2 kilometer, og ruten var teknisk og flad indtil afslutningen, hvor blandt andet to ud af tre stigninger var på brosten.

Herfra fulgte en længere nedkørsel hen mod den sidste bakke op på opløbsstrækningen, der bød på 680 meter fladt terræn.

Et udbrud kom vanen tro af sted tidligt. Med fire omgange igen lå tre ryttere i front, efterfulgt af en gruppe på fire mand med blandt andre italienske Danielle Bennati. Alle danskere lå godt i hovedfeltet kort efter.

Med 55 kilometer igen var der styrt i hovedfeltet i forplejningszonen, hvilket fangede flere ryttere - blandt andre norske Alexander Kristoff.

Fem danskere sad stadig i hovedfeltet efter styrtet med tre omgange igen, hvor kun Rasmus Guldhammer var sat bagude med defekt, og 37 kilometer før mål sad fem danskere forrest i feltet og forcerede og trak for Matti Breschel i jagten på de tre udbrydere.

En gruppe på seks ryttere fik et forspring med to omgange igen. Her sad blandt andre den regerende verdensmester Michal Kwiatkowski samt belgiske Tom Boonen.

Rasmus Guldhammer og Christopher Juul-Jensen udgik med to omgange igen efter hårdt arbejde for Breschel.

Udbrydergruppen blev udbygget før sidste omgang, hvor ingen danskere kom med, men fronten skiftede hele tiden.

12 kilometer før mål var der samling, og Lars Bak sled og slæbte for Breschel i hovedfeltet, som var tyndet godt ud.

Hovedfeltet hamrede ind på de sidste stigninger og det var et felt, der var strakt helt ud. Matti Breschel sad lidt tilbage, og Peter Sagan stak på det helt rigtig tidspunkt, så sig aldrig tilbage og blev verdensmester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip