Peyton Manning og Denver Broncos er klar til Super Bowl

Denver Broncos bliver den ene af de to hold, der 7. februar får lov til at være med i den 50. udgave af Super Bowl.

Anført af quarterback Peyton Manning vandt holdet 20-18 på hjemmebane over Tom Brady og New England Patriots i AFC-finalen.

Et mislykket forsøg på to ekstrapoint til New England Patriots med få sekunder tilbage afgjorde opgøret.

Op til kampen var en stor del af fokus på de to superstjerner, der af mange betragtes som to af tidens største quarterbacks. Muligvis var det sidste gang, at de to stod over for hinanden i en kamp.

Med to så gode quarterbacks blev det også en kamp, hvor begge hold havde væsentligt mere succes med at kaste med bolden end at løbe med den.

Mest succes havde Peyton Manning, der fortsat er med i jagten på sin anden Super Bowl-sejr, mens Tom Brady må indstille sig på, at han ikke i år vinder Super Bowl for femte gang.

Det var Manning, der først viste klassen, da han førte sit hold 83 yards ned ad banen til et touchdown midtvejs i første quarter.

Det lange angreb blev afsluttet med med et kast på 21 yards til Owen Daniels, der kunne spadsere ind i endzone og bringe hjemmeholdet foran.

New England scorede også et touchdown i første quarter, men holdet fejlede forsøget på at lave et udlignende ekstrapoint. Det skulle vise sig at blive dyrt senere.

I andet quarter fandt Peyton Manning nok en gang frem til Owen Daniels, der scorede sit andet touchdown i kampen, da han bragte Denver foran 14-6.

Dermed var New England og Brady sat under pres, og holdet formåede ikke at komme tilbage.

Hver gang New England mindskede afstanden til fem point via et field goal, svarede Denver tilbage ved at gentage kunststykket.

Derfor stod New England med seks minutter tilbage af kampen for første gang med en stor beslutning, da holdet manglede en enkelt yard for at få fire nye forsøg til at nærme sig endzone.

En mulighed havde været at lave endnu et field goal, men i stedet satsede Tom Brady og mislykkedes. Fire minutter senere gentog en lignende situation sig.

Alligevel lykkedes det for Brady og co. at få bolden igen og en absolut sidste chance for at holde liv i kampen.

Med 17 sekunder tilbage stod holdet fire yard fra et touchdown med mulighed for at udligne kampen med et efterfølgende forsøg på at lave to point.

Første del lykkedes, da Rob Gronkowski greb bolden og lavede touchdown, men forsøget på at lave to ekstrapoint mislykkedes, så Peyton Manning og Denver Broncos kunne bryde ud i jubel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip