PFA giver fire millioner kroner tilbage til 1309 kunder

Over 1300 danskere kan se frem til at få en check fra pensionsselskabet PFA. Det samlede beløb løber op på omkring fire millioner kroner, skriver PFA i en pressemeddelelse.

Tilbagebetalingen sker efter, at dagbladet Børsen mandag beskrev, hvorledes blandt andre PFA straffer de kunder, som vælger at gå på pension før tid.

Således har pensionsselskabet nu besluttet at tilbagebetale 1309 kunder de penge, som de er gået glip af i forbindelse med, at de har trukket sig ud af deres pensionsordninger i PFA før tid.

Koncerndirektør i PFA Lars Ellehave-Andersen erkender, at kunderne siden 2009 har fået mindre udbetalt i PFA i forbindelse med en tidlig pensionering, end de ville have fået udbetalt i et andet pensionsselskab.

- I de knap 500 tilfælde, hvor tilbagebetalingen drejer sig om mindre end 100 kroner, udbetaler vi 100 kroner. De resterende 825 kunder får i gennemsnit tilbagebetalt 4952 kroner.

- Tilbagebetalingen varierer fra godt 100 kroner til i nogle få tilfælde over 100.000 kroner. I alt skal vi tilbagebetale godt fire millioner kroner, siger Lars Ellehave-Andersen.

Kunder, der har penge til gode, vil blive kompenseret automatisk, og de vil få en henvendelse fra PFA.

I modsætning til andre pensionsselskaber har PFA droppet de såkaldte ydelsesgarantier, når kunder har valgt at træde ud af deres pensionsordninger før tid.

I stedet er kunderne blevet afregnet med den såkaldte depotrente. Den har dog siden 2009 har været op til to procent lavere end det, kunderne ville have fået, hvis de var blevet til det aftalte pensionstidspunkt. Og derfor er pensionskunder gået glip af penge.

Ifølge PFA har pensionsselskabet ikke lukreret på situationen. Selskabet oplyser, at pengene er blevet hos de pensionister, der ikke er gået på pension før tid.

Ifølge dagbladet Børsen går op mod 25 procent af alle pensionister på tidlig pension.

/ritzau/

 

Dagens Gossip