Pfizer søger om tilladelse til at dobbeltvaccinere spædbørn

Foto: Shutterstock

Pfizer planlægger at søge om tilladelse til at dobbeltvaccinere børn i alderen 6 måneder op til 5 år.

Pfizer forventes at søge tilladelse fra US Food and Drug Administration (FDA) til at vaccinere børn i alderen 6 måneder op til 5 år, fortæller en kilde til CNN. Ansøgningen forventes at blive fremsendt allerede i dag.

Læs også

Verdens mest eksklusive natklub ligger i 'Danmarks baghave': Sådan kommer du ind

Den amerikanske lægemiddelproducent har i sinde at bede FDA om tilladelse til at bruge nødbrugstilladelse til at dobbeltvaccinere børnene. Derudover fortsætter de med at teste tre doser hos den samme aldersgruppe, lyder det.

Pfizer er blevet opfordret til at søge om tilladelse til to doser af de føderale tilsynsmyndigheder, der håber, at det kan blive givet i slutningen af februar. Bliver det nødvendigt at vente på data for tre doser, kan det forlænge ventetiden til marts.

Vaccinen fra Pfizer/BioNTech er allerede godkendt til brug hos børn ned til 5 år. Bliver den nye ansøgning godkendt, vil det blive den første vaccine mod coronavirus, der er tilgængelig for de yngste børn.

I december forlængede Pfizer derfor vaccineforsøg blandt børn, efter to doser af vaccinen ikke resultere i den forventede immunitet hos de 2- til 5-årige, selvom det var tilfældet hos børn top til 2 år.

Pfizer informerede i denne forbindelse om, at de ville 'ændret' forsøget med henblik på at tilføje en tredje dosis på 3 mikrogram mindst to måneder efter anden dosis.

En talsmand for Pfizer har over for CNN fortalt, at virksomheden endnu ikke har indsendt en anmodning til FDA. Desuden forklarede vedkommende, at Pfizer 'fortsætter med at indsamle og analysere data fra både to og tre doser i den yngre aldersgruppe'.

US Food and Drug Administration har ikke reageret på CNN's anmodning om en kommentar til den potentielle ansøgning fra Pfizer.

Dr. Scott Gottlieb, der har en fortid hos US Food and Drug Administration, og i dag er bestyrelsesmedlem i Pfizer, sagde søndag, at hvis de kan nøjes med to doser, vil den kunne få nødbrugstilladelse i starten af ​​marts.

"I sidste ende ligger beslutningen hos FDA, men noget tyder på, at der kan være en tidligere handling på ansøgningen," sagde Scott Gottlieb på 'Face the Nation' på CBS.

"Hvis målet med vaccinen er at få basisimmunitet hos børnene, for at forhindre virkelig dårlige tilfælde, og du ikke bruger vaccinen som et værktøj til at forhindre infektion i første omgang, kan to doser gøre det."

Læs også

Jakob Ellemann harm over 'skræmmende' liste

"Jeg tror, det kan være grunden til, at de føderale sundhedsmyndigheder genovervejer dette. Hvis de faktisk beslutter at godkende dette på grundlag af to doser, kan den være ude meget hurtigere. Måske så tidligt som i starten af marts."

 

Dagens Gossip