Phelps åbner OL med stil - 23. OL-medalje er hjemme

Svømmefænomenet Michael Phelps skrev endnu et kapitel til sin OL-rekordbog allerede første gang, han var i vandet i Rio.

Natten til mandag dansk tid var Phelps en del af det amerikanske hold i 4 x 100 meter fri-finalen, som i sikker stil snuppede guld.

Amerikaneren var i forvejen den mest vindende OL-atlet i historien med 22 medaljer, men nu er han altså oppe på 23 stykker OL-metal.

Mindre imponerende er det ikke, at hele 19 af medaljerne er af guld, og det kan blive til flere, da Michael Phelps stiller op i flere konkurrencer ved OL.

- Jeg vil vinde fire guldmedaljer. Men jeg vinder intet ved blot at sige det. I 2012 ønskede jeg at forsvare min titel i 200 meter butterfly og endte med at tabe det hele. Ingen lægger større pres på mig end jeg selv, sagde Phelps i et interview med den tyske avis Die Welt inden OL.

25 procent af Rio-planen er lykkedes nu, og det ville ligne Phelps dårligt, hvis ikke der kom mere metal med hjem i kufferten.

Han debuterede som 15-årig ved OL i Sydney i 2000, hvor det ikke blev til medaljer, men det har han i den grad taget revanche for ved de efterfølgende olympiske lege.

Ved OL i Beijing i 2008 vandt han vanvittige otte guldmedaljer, hvilket også er rekord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip