Pia K.: Bødskov og Scharf er uordentlige mennesker

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard er godt tilfreds med, at justitsminister Morten Bødskov (S) må træde tilbage, efter at han har givet usande oplysninger om aflysningen af retsudvalgets besøg på Christiania i februar 2012.

- Sådan må det være. Der var ikke anden mulighed. Han stod med ryggen mod muren. Jeg synes, han skulle have gjort det i går aftes, da han indrømmede, at han havde løjet for Folketinget, men han valgte at gå planken ud, siger Pia Kjærsgaard.

Den tidligere DF-formand har selv spillet en hovedrolle i sagen. Det var blandt andet på grund af Pia Kjærsgaards bebudede deltagelse i besøget på Christiania, at der ifølge Morten Bødskov var et skærpet trusselsbillede, så arrangementet måtte udskydes.

Den forklaring fik retsudvalget og Pia Kjærsgaard dog ikke. I stedet fik de en usand historie om, at daværende politidirektør i Københavns Politi, Johan Reimann, ikke kunne finde tid i kalenderen.

Men Pia Kjærsgaard har heller ikke stor tiltro til Bødskovs nye forklaring om, at udskydelsen skyldtes et skærpet trusselsbillede med frygt for stenkast og kanonslag mod hende og de øvrige politikere.

- Jeg synes, det var for tyndt, og jeg ved jo, at Politiets Efterretningstjeneste har haft større opgaver. Man dækker præsident Obamas besøg i Danmark, man dækker Yahya Hassans besøg i Vollsmose.

- Det her er en søforklaring og ikke andet. Jeg ved, at Politiets Efterretningstjeneste altid vil stille op, for de ønsker, at jeg og andre bare skal udføre vores politiske arbejde, så skal de nok stå for sikkerheden, siger hun.

Morten Bødskovs afgang kommer efter flere ugers kritisk lys på både justitsminister Morten Bødskov og PET-chef Jakob Scharf håndtering af sagen. Nu er de begge snart fortid på deres poster, og det glæder Pia Kjærsgaard.

- Morten Bødskov og Jakob Scharf er uordentlige mennesker og folk, der har haft dårlig moral, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip