Pia K. irettesætter LA: Vi får ingen skatteombudsmand

Begejstringen var stor hos Liberal Alliance, da partiet fredag kunne melde ud, at der nu var opbakning fra Folketingets formandskab, Præsidiet, til partiets forslag om en særlig skatteombudsmand.

En stor sejr, lød det fra skatteordfører Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse, som Ritzau blandt andet omtalte.

Senere fulgte skatteminister Karsten Lauritzen (V) trop med en pressemeddelelse, hvori det blandt andet lød:

- Det er ganske få institutioner i Danmark, som nyder så stor respekt som Ombudsmanden.

- Det vil skabe større tryghed for borgerne i mødet med skattesystemet - og i sidste ende være med til at øge tilliden til hele skattesystemet.

Men de var for hurtigt ude, lyder det fra Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. Dels er der slet ikke besluttet noget endeligt endnu, og dels bliver der slet ikke oprettet nogen særlig skatteombudsmand.

- Der kommer ikke en skatteombudsmand overhovedet.

- Ombudsmanden i Danmark er en beskyttet titel netop for ikke at udvande den vigtige funktion, han har. Derfor opretter vi ikke nye ombudsmænd, siger Pia Kjærsgaard.

- Hvis andre myndigheder eller organisationer opretter en ombudsmand, får de altså et brev fra Folketingets retsudvalg om, at de ikke må benytte den titel. Alene derfor er der aldrig nogensinde noget, der kommer til at hedde en skatteombudsmand.

Hun oplyser, at der er drøftelser om at lægge klagesager om skat ind under den eksisterende ombudsmandsinstitution for at styrke retssikkerheden i skattesager.

Ifølge Kjærsgaard var samtlige skatteordførere orienteret om den model, der er på bordet. Ombudsmanden hører under Folketingets Præsidium, der derfor har det afgørende ord at skulle have sagt i den sag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip