Pia Kjærsgaard: Vi har gjort vores for blå sejr

Pia Kjærsgaard kniber sig i armen over valgaftenens første valgstedsmålinger.

- Det er jo fantastisk. Det er det, vi har set i mange meningsmålinger indtil nu, men vi har ikke turde håbe på det, og vi er jo heller ikke sikre endnu, siger Pia Kjærsgaard om de målinger, der lige nu giver Dansk Folkeparti op til 32 mandater.

De to første valgstedsmålinger fra TV2 og DR lægger op til en historisk valggyser mellem de to blokke.

Men hos Dansk Folkeparti tegner alt til en sejr med massiv fremgang fra de 12,3 procent af stemmerne og 22 mandater, som partiet fik ved sidste folketingsvalg i 2011.

I DR's måling står Dansk Folkeparti til at få 18,5 procent af stemmerne, mens partiet står til 18,1 procent af stemmerne i TV2's valgstedsmåling.

Selvom blå blok langt fra er sikret et flertal, mener den tidligere partiformand derfor, at Dansk Folkeparti har gjort sit til, at regeringsmagten skifter ved dette valg.

- Vi ønsker selvfølgelig et blåt flertal, men vi har gjort vores arbejde, og så kan vi ikke gøre mere. Vi vil glæde os, uanset hvordan det går, over vores fremgang.

I DR's første valgstedsmåling tyder det på knebent blåt flertal, men den måling tør Pia Kjærsgaard ikke tro på endnu og maner til ro med et "nu ser vi".

/ritzau/

 

Dagens Gossip