Pia Olsen Dyhr besøger Kolding

Elo Christoffersen

|

27/08/2013

Dagens topnyheder

Trafikminister Pia Olsen Dyhr besøger Kolding på fredag.

Og det glæder gruppeformand for SF i Kolding:

- Den nye trafikministers besøg i Kolding viser for mig helt klart, at borgmester Jørn Pedersen hverken behøver at ærgre sig over udnævnelsen eller frygte for Pia Olsens Dyhrs engagement i Trekantområdet, siger SF's gruppeformand og borgmesterkandidat, Lis Ravn Ebbesen.

Hun mener, at det er vigtigt for Kolding og Trekantområdet generelt, at både lokaltrafikken og koblingen til de større byer som Togfonden lægger op til bliver opgraderet.

- Jeg glæder mig meget over ministerens besøg og vil benytte lejligheden til at diskutere kollektiv trafik med udgangspunkt i Kolding kommune. I SF har vi tradition for at folketingspolitikerne mødes med SF's bagland og den tradition har SF's ministre taget med. Derfor har Pia, som jeg kender rigtig godt, også prioriteret at mødes med både mig og SF's regionsmedlem Ida Rosendal Damborg.

- Vi er begge meget optaget af at ændre  Sydtrafiks rolle så trafikselskabet i højere grad udvider den kollektive trafik i området, fremfor at indskrænke ruter. Vi så gerne et fællesdrevet trafikselskab, forklarer Lis Ravn Ebbesen.

Hun vil samtidig bringe op, hvor meget en ombygning af banegården kan betyde for bybustrafikken i Kolding.

- Det var tilstrækkeligt med 20 minutters drift, da byrådet vedtog det for ca. 20 år siden, men nye bolig- om industiområder er kommet til. Derfor er der brug for en anderledes bybuskøreplan, der kan håndtere nutidens udfordringer. En plan der får både bus og tog tider til at passe sammen til gode for for eksempel Vamdrup og Lunderskovs borgere.

- Derfor fik SF i Kolding også afsat penge ved sidste års budget til et skitseprojekt. Banegårdsprojektet omfatter en samlet terminal for bus- og togtrafik, nye vente- og chaufførfaciliteter og bedre skiltning og information til passagererne. Jeg vil naturligvis takke fordi der er givet statsligt tilsagn fra Fremkommelighedspuljen på 5,7 millioner kroner til projektet. Og i SF Kolding vil vi til budgettet gøre alt for at få den kommunale egenfinansiering på plads, slutter Lis Ravn Ebbesen.

OPDATERING

Pia Olsen Dyhrs besøg er aflyst. Der er dog sat en ny dato på og det er den 21. oktober.