Pige fængslet for trusler mod Naser Khader

En 15-årig pige er torsdag blevet varetægtsfængslet for at have fremsat trusler mod Naser Khader og hans datter. Truslerne er blevet fremsat på Facebook.

Fængslingen skete efter et grundlovsforhør i Københavns dommervagt, hvor dommer Lone Bach Nielsen bestemte, at pigen skal varetægtsfængsles på en lukket institution.

Pigen er desuden sigtet for at have truet en anden pige på livet. Den anden pige skulle fortælle den sigtede, hvor Naser Khaders datter opholdt sig, lød kravet.

Den sigtede pige truede også den anden pige med at slå tænderne ud på hendes mor og med at begå hjemmerøveri, hvis ikke den anden pige makkede ret.

Den sigtede nægter sig skyldig i sagen. Hun har i retten fortalt, at hun lånte sin telefon ud båden den 26. og 27. august til, og at det kan være andre, som har fremsat truslerne i hendes navn.

Sigtelsen om trusler er rejst efter en bestemmelse i straffeloven, der handler om vidnetrusler. Det skyldes, at Naser Khader og hans datter over for politiet og i retten skal afgive forklaring om et overfald på Khaders datter.

Når trusler fremsættes i forbindelse med en straffesag, bliver det anset som langt mere alvorligt end ellers. Strafferammen for vidnetrusler er op til otte års fængsel, mens den for almindelige trusler er op til to års fængsel.

Den 15-årige pige er foreløbig blevet varetægtsfængslet i 13 dage, og herefter skal en dommer atter tage stilling til frihedsberøvelsen, medmindre politiet vælger at løslade hende.

Dommer Lone Bach Nielsen har fængslet pigen efter en bestemmelse i retsplejeloven, som tilgodeser politiets efterforskningsmuligheder, og ud fra en betragtning af, at der vil være en risiko for flere trusler, hvis pigen er på fri fod.

/ritzau/

 

Dagens Gossip