Pige opdigtede anklage mod far om æresdrab

En 16-årig pige fra Frederiks i Midtjylland har indrømmet over for politiet, at hendes anklage mod sin far om forsøg på æresdrab var falsk.

Faren, der stammer fra Syrien, blev i sidste uge varetægtsfængslet for at planlægge et æresdrab på sin datter. Kendelsen om fængsling blev stadfæstet af Vestre Landsret.

På baggrund af de nye oplysninger i sagen har politiet nu valgt at løslade faren, oplyser efterforskningsleder Henrik Grove fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Pigen har forklaret til politiet, at hun ikke kunne overskue at skulle med på et længerevarende familiebesøg i Tyrkiet. Anmeldelsen mod faren var hendes måde at slippe for rejsen.

- Hun kunne ikke undvære kæresten i en måneds tid, og så er der nogle andre personlige forhold, som har gjort sig gældende, fortæller Henrik Grove.

Den 43-årige far blev anholdt torsdag i sidste uge, efter at pigen under et lægebesøg havde fortalt, at hendes forældre ville tage hende med til Tyrkiet, hvor hun angiveligt skulle dræbes. Politiet anholdt også pigens 46-årige mor, men hun blev senere løsladt.

Ifølge den falske anmeldelse var familien utilfreds med pigens forhold til en 21-årig syrisk mand. Også han skulle ifølge den falske anmeldelse have været offer for trusler fra faren.

Både pigen og den 21-årige har nu indrømmet, at de løj, og politiets jurister skal nu vurdere, om der er grundlag for at sigte dem for afgivelse af falsk anmeldelse.

- Hun fortæller i første omgang kæresten om, at hun føler sig truet, og så får hun ham med, men på falske forudsætninger. Han vælger så at smøre tykt på og fortæller, at han er blevet truet, siger Henrik Grove.

Efterfølgende har den 21-årige mand været i kontakt med pigen og fornemmet, at hun måske havde løjet for ham. Han fortalte derfor politiet, at der nok var tale om urent trav.

- Og det har vi så forelagt pigen, som det nok også er gået op for, at det har haft store konsekvenser, siger Henrik Grove.

Politiet vil ikke udelukke, at pigen og kæresten har ændret forklaring på grund af trusler eller lignende, og derfor opretholdes sigtelsen mod forældrene, mens efterforskningen af sagen fortsætter.

- Men der er flere ting, der peger på, at der har været tale om en falsk anmeldelse, siger Henrik Grove.

/ritzau/

 

Dagens Gossip