Piger blev bundet med strips under sexovergreb på Fyn

19/11/2012 11:09

Ann Katrine Warren

Nyheder

Mest læste i dag

 

Både i sagen fra Vester Skerninge i oktober, og da sexmonsteret i onsdags slog til igen, brugte han strips til at binde pigerne. Fyns Politi har valgt at offentliggøre nye spor i sagerne om bortførelse og grove overgreb på Fyn.  

- Der er tale om strips i to forskellige farver. Vi har fundet både røde og grønne strips, som vi er ret sikre på, gerningsmanden har benyttet. Vi ved også fra de forklaringer, vi har fra den ene pige, at hun kunne genkende lyden af en strip, der bliver lukket, udtaler Henrik Justesen, der er vicepolitiinspektør hos Fyns Politi og leder af efterforskningen.

Strips i de farver er ikke helt almindelige, så politiet håber, at de kan pege i retningen af gerningsmanden. Man har allerede et overblik over, hvor sådanne strips kan købes. Derfor ønsker politiet ikke flere henvendelser om det.

Fyns Politi offentliggør også en ny detalje om den ældre mørkerøde bil, som begge piger blev bortført i.

- Den ene pige har lagt mærke til, at man kunne kigge igennem nakkestøtten på sædet. Det indikerer for os, at der er tale om en bøjlenakkestøtte, som er ret almindelig i lidt ældre bilmodeller, siger Henrik Justesen.

Gerningsmanden er af pigerne blevet beskrevet om en voksen mand, dansktalende, almindelig af højde, almindelig til kraftig af bygning, iført sort/mørk strikhue, sort/mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko. Han var ikke iført en jakke.

Refsvindinge-sagen:
Onsdag den 14. november klokken 16.30 modtog Fyns Politi endnu en anmeldelse om et seksuelt overgreb mod en pige. Pigen var klokken 15.05 på vej hjem fra sin Skolefritidsordning (SFO) mod sin bopæl på Longvej, da en ældre bil i en mørk rød nuance kørte op på siden af hende. Manden i bilen stod ud og tog fat i hende og hev hende ind på bagsædet.

Derefter kørte lidt rundt i området, inden han stoppede bilen og forgreb sig seksuelt på den 10-årige pige. Pigens øjne var dækkede under overgrebet.

Efter overgrebet mod pigen kørte gerningsmanden hende hen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk ved Longvej, hvor han satte hende af.
  
Vester Skerninge-sagen:
Overgrebet mod den 11-årige pige skete fredag eftermiddag den 26. oktober, kort efter pigen blev sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge ca. kl. 1420. Hun blev kontaktet af en mand, som kørte i en ældre personbil, som var bordeaux rød.

Pigen forsøgte at stikke af, men manden indhentede hende og satte hende ind i sin bil. Han kørte derefter rundt i området og ned ad en skov/markvej få minutters kørsel fra Brunsvej, hvor han forgreb sig i mod hende.

Bagefter satte han hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.