Piger elsker regnvåd festival langt højere end anmelderne

Både unge og mere erfarne musikelskere tog den silende regn og de monstrøse mængder mudder med smil under Skanderborgs musikfestival, som bandet TV2 lukkede søndag aften.

Mens tunge skyer hældte mere vand ned i den våde østjyske skov, og mens Johnny Madsen spruttede rock ud over et udmattet publikum, sad to trætte og glade gymnasieelever fra Aarhus og spiste ris med kalkun under et bøgetræ.

- Det har været rigtigt fedt. De har været gode til at lave aktiviteter hele tiden, så vi har ikke siddet og kedet os, siger Signe Gleerup.

Hun og veninden erkender, at vejret har været svingende. Men de over 20 millimeter regn, der et sted førte til evakuering af telte fra en mudderpøl, kunne ikke tage modet fra dem.

- Det har været fint nok, at det ikke har været varmt hele tiden. Når solen bagte i flere timer, var det faktisk rart nok, at det lige regnede lidt, siger Oline Stubkjær.

De to piger nævner Rihanna, TopGunn og Nik&Jay som de største musikalske oplevelser. Anmelderne var generelt skuffede over Rihanna, der var festivalens topnavn. Det rakte til mellem en og tre stjerner i de aviser, der giver op til seks.

Ingen delte dog stemningen med domme, der spændte fra vildt fantastisk til kæmpe katastrofe, som australske Sia - et andet af de største musiknavne. Australieren gemte sig bagest på scenen og bag sit lange pandehår, mens dansere leverede et show.

- Jeg synes, det har været fremragende. Især var Sia en stor oplevelse, og det gjorde indtryk på mig. Jeg synes, det var meget fint i kontrast til alt det andet med druk og så videre, siger Jeanette fra Værløse.

Den 42-årige festivalgæst erklærer sig brugt på festens sidste dag. Men hun er - ligesom pigerne fra Aarhus - klar til at vende tilbage.

- Her kan vi have en voksenfest, hvor der ikke er for mange børn med. Jeg plejer at komme på Langelandsfestival. Det er en fremragende familiefest, men her er det et andet koncept, og det havde jeg brug for at få udlevet, siger Jeanette.

Ledelsen på Skanderborg Festival vurderer foreløbigt, at man igen har sat rekord for omsætningen.

Til gengæld vil store udgifter som følge af den massive regn æde en del af det forventede overskud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip