Pihl & Søn-ansatte får lov at forlade Sri Lanka

Tre af de i alt fire tilbageholdte tidligere Pihl & Søn-ansatte, som i lidt over en måned er blevet nægtet udrejse, fik i onsdag rettens ord for, at de kan få lov til at rejse fra Sri Lanka.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Vi har netop fået afsagt en kendelse, hvor tre af de fire bliver frikendt, og vi forventer at have en løsning for den sidste inden for en uge, siger Christian Jul Madsen, partner i Kromann Reumert, som er en af kuratorerne for konkursboet efter Pihl & Søn.

Blandt de tre tidligere medarbejdere, som er frigivet, er danskeren Ole Hein Sloth. En projektchef er den eneste, som ikke har fået lov til at rejse endnu.

- Tilliden til det srilankanske retssystem er ikke overvældende, så jeg vil gerne se det ske, før jeg helt tror på det, men vi forventer, at de tre medarbejdere kan forlade Sri Lanka i løbet af et par dage, siger Christian Jul Madsen til Licitationen.

De tidligere ansatte var tilbageholdt, fordi den srilankanske stat mente, at de hæftede for et skattekrav, men det er altså nu lykkedes konkursboet at overbevise domstolen om det modsatte.

Tvisten om kravet om betaling af moms og skat kører fortsat mellem konkursboet og Sri Lanka

Pihl & Søn var en af giganterne i dansk byggeri, men det 126 år gamle firma blev erklæret konkurs i slutningen af august som følge af en række fejlslagne byggeprojekter i udlandet.

Efterfølgende har advokatfirmaerne Kromann Reumert og Holst Advokater, der er udpeget som kuratorer i konkursboet, opgjort kreditorernes tilgodehavende til 2,1 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip