Pilot-fagforening afviser: Forhandlingerne fortsætter

Fagforeningen for de knap 700 strejkende Norwegian-piloter, Parat, afviser søndag eftermiddag, at forhandlingerne med lavprisselskabet skulle være brudt sammen.

- Vi afventer en tilbagemelding fra modparten, siger kommunikationschef i Parat, Arve Sigmundstad, til nyhedsbureauet NTB.

Tidligere søndag eftermiddag forlød det ellers, at Norwegian og selskabets piloter skulle være gået hver til sit uden nogen løsning efter at have forhandlet uafbrudt i næsten et døgn.

Der har angiveligt været enighed om at afslutte forhandlingerne, fordi en snarlig løsning ikke var i sigte, lød det da ifølge den norske avis Dagens Næringsliv.

Det er endnu uvist, om parterne skal mødes igen senere søndag, nu da det muligvis er anden gang på to døgn, at forhandlingerne bryder sammen.

Tidlig lørdag morgen brød forhandlingerne også sammen, men de blev altså genoptaget lørdag eftermiddag.

Ifølge norske medier var den store knast, at piloternes fagforening Parat kræver en juridisk løsning, som giver piloterne jobsikkerhed.

Interne beregninger fra Parat, som avisen VG har fået indsigt i, viser, at fagforeningen har sagt ja til en række nedskæringer på i alt 343 millioner norske kroner, som blandt andet tæller barberede genetillæg og et fastfrosset lønniveau.

Piloterne har angiveligt foreløbig nægtet at acceptere en treårig garanti for piloternes job, løn- og arbejdsvilkår.

Pilotstrejken har nu varet i en uge, og sent lørdag aften meddelte Norwegian, at de fleste indenrigsafgange i Danmark, Sverige og Norge også måtte aflyses søndag.

Flyselskabet anslår, at omkring 20.000 passagerer søndag bliver berørt af aflysninger og forsinkelser på grund af pilotstrejken.

De fleste afgange mellem de skandinaviske hovedstæder er også aflyst.

Konflikten begyndte, da 70 piloter i Norwegian gik i strejke lørdag 28. februar. Siden onsdag 4. marts har over 650 piloter deltaget i den lovligt varslede strejke.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip