Pilot fløj formentlig med vilje ind i bjerg

Andenpiloten på Germanwings passagerfly fløj tilsyneladende med vilje ind i en bjergside i Alperne og tog 149 mennesker med sig i døden.

Det siger chefanklageren i Marseille på et sensationelt pressemøde, hvor han opruller, hvad efterforskerne har hørt på flyets voice recorder, der også kendes som flyets sorte boks.

Passagerne om bord var tilsyneladende ikke klar over, hvad der er ved at ske, og det er kun kort før flyet med 750 kilometer i timen knuses på en bjergside nær landsbyen Seyne, at der på voice recorderen kan høres skrig, fortæller anklageren, Brice Robin.

Andenpiloten, den 28-årige tysker Andreas Lubitz, var alene i cockpittet, da han styrtede flyet, siger anklageren.

Det var pilotens "hensigt at ødelægge dette fly", konstaterer han.

Kaptajnen havde forladt cockpittet, og da han vendte tilbage, nægtede Lubitz at åbne døren.

- Han nægtede at åbne døren til cockpittet, og piloten begyndte nedstigningen med flyet, fortæller Robin.

Imens hamrede kaptajnen på døren for at komme ud i cockpittet for at forhindre katastrofen.

Tidligere torsdag oplyste Lufthansa, at andenpiloten blev ansat i Germanwings i efteråret 2013, og han havde 630 flyvetimer bag sig.

Bruce siger under pressemødet, at anklagemyndigheden ikke betragter Lubitz' handling som terrorisme, og han undlader at bruge ordet "selvmord".

- Hans åndedræt var normalt. Det var ikke et åndedræt fra en, som var i gang med at udføre en handling. Han ytrede ikke et ord, konstaterer han.

Med andre ord: Han reagerede ikke på kaptajnens hamren på døren og forsøg på at komme ind i cockpittet.

Efter terrorangrebet på USA i 2001 er døre til cockpits blevet forstærket og indrettet, så terrorister ikke kan trænge ind. Men det betyder samtidig at en situation, som den Brice beskriver, kan opstå.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip