Pilot styrtede ned med vilje: Låste sig inde i cockpit

I slutningen af november døde 34 mennesker, da et fly fra Mozambique styrtede ned i Namibia. Nu viser det sig, at piloten på flyet efter alt at dømme fik flyet til at ramme jorden med vilje.

Den foreløbige undersøgelse af flytragedien konkluderer, at piloten havde "en klar intension" om at få flyet til at styrte ned. Det er endnu uvist, hvorfor piloten foretog denne handling, lyder det.

Ifølge undersøgelsen låste piloten sig inde i cockpittet og ignorerede advarsler om, at flyet var ved at styrte ned. Andenpiloten fik ikke lov til at komme ind i cockpittet, viser optagelser fra flyets sorte boks.

Flyet fra Mozambique Airlines (LAM) styrtede ned i det nordøstlige Namibia. 28 passagerer og seks besætningsmedlemmer var om bord, og flyet var på vej fra Maputo i Mozambique til Luanda i Angola, da det forulykkede.

Blandt de dræbte var 10 fra Mozambique, fem portugisere, en franskmand, en brasilianer og en kineser, oplyser LAM.

Ligesom alle andre luftfartsselskaber, der har et Air Operator's Certificate, udstedt i Mozambique, har LAM siden 2011 haft forbud mod at lande i lufthavne inden for EU. Det skyldes, at Mozambique ikke opfylder de internationale sikkerhedsforskrifter.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip