Piloter i Air France afslutter rekordstrejke

Piloterne i Air France afbrød søndag en to uger lang strejke, som har kostet luftfartsselskabet over 1,5 milliard kroner. Strejken blev afbrudt, selv om parterne kun er nået til enighed om at gå til forhandlingsbordet igen.

- Vi har bedt piloterne om at genoptage arbejdet, selv om fortsatte spændinger er uundgåelige, når der sker så få fremskridt, siger en talsmand for den vigtigste fagforening for piloterne i Air France, SNPL.

- Jeg kan bekræfte, at SNPL indstiller strejken, siger talsmanden.

Den længste pilotstrejke i det franske luftfartsselskab nogensinde blev afsluttet, da begge parter sagde, at de nu vil indlede roligere drøftelser om konflikten.

Strejken er centreret omkring datterselskabet Transavia, som er et lavprisselskab under udvidelse.

Air France ser udviklingen af Transavia som afgørende i kampen for at bevare markedsandele i luftfartsindustrien, som hele tiden bliver udfordret af lavprisselskaber som EasyJet og Ryanair.

Piloterne, der tjener op til næsten 1,9 million kroner årligt, har strejket i 14 dage, og Air France har tidligere tilbudt at sætte den europæiske ekspansion af Transavia i bero, mens planerne om at udvide Transavias operationer i Frankrig fastholdes.

- Med tilbagetrækningen af Transavias Europa-plan er der ikke længere nogen grund til at strejke, for der er ikke nogen frygt for outsourcing, stod der i en erklæring fra flyselskabet op til weekenden.

Frankrig har en andel på 16 procent af aktierne i moderselskabet for den franske flygigant, og premierminister Manuel Valls har tidligere forsøgt at få en ende på den strejke, som, han mener, skader Frankrigs omdømme.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip