Piloter trykker på kapringsalarm og udløser panik i Wien

admin

|

28/11/2014

Dagens topnyheder

Piloter på et passagerfly fra Turkish Airlines fik med en temmelig uheldig håndtering af en pludselig opstået fejl under en flyvning fredag udløst panik og alarmberedskab i lufthavnen i Wien, oplyser østrigsk politi.

Ved en fejl kom en af piloterne til at aktivere en kapringsalarm i flyet, og den blev i sammenfald med en advarsel om trykfald i kabinen og efterfølgende radiotavshed fra cockpittet opfattet så truende for flyledere på jorden, at østrigsk militær sendte to kampfly på vingerne for at eskortere passagerflyet, en Boeing 737, til landing.

Der opstod allerede lettere panik blandt passagerne i flyet, der var på vej fra Frankfurt i Tyskland til Istanbul i Tyrkiet, da der pludselig dumpede iltmasker ned fra loftet på grund af et problem med kabinetrykket.

Piloten, som havde bedt om at foretage en nødlanding, kom tilsyneladende ved en fejl til at aktivere en kapringsalarm, da han ifølge politiet ville tage hånd om problemet.

Østrigske myndigheder afblæste et alarmberedskab, som var aktiveret i 40 minutter, efter at flyet var landet, skriver den østrigske avis Kurier.

/ritzau/AFP