Pilotstrejke kostede Norwegian 300 millioner kroner

Pilotstrejken hos Norwegian, der sluttede 10. marts efter halvanden uges strejke, har kostet luftfartsselskabet en større pose penge.

Det fremgår af beregninger fra Norwegian i forbindelse med selskabets trafiktal for marts.

Strejken, som blev igangsat af fagforeningen Parat og den skandinaviske pilotforening, betød en del aflyste flyvninger. De kostede omkring 120 millioner norske kroner i tabte indtægter, svarende til omkring 100 millioner danske kroner.

Desuden kom ekstraomkostninger til at tage sig af passagererne op på 110 millioner norske kroner, som i danske kroner svarer til cirka 95 millioner.

- Dette inkluderer køb af billetter med andre selskaber, mad og hotelovernatninger for strandede passagerer, skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

Indtægtstabet i form af tabte fremtidige bookinger er beregnet til 120 millioner norske kroner.

I alt løber "strejkeregningen" isoleret set op på omkring 350 millioner norske kroner, svarende til omkring 300 millioner danske kroner, oplyser Norwegian.

- Strejken blandt de skandinaviske piloter påførte Norwegian meget store omkostninger, siger Bjørn Kjos, administrerende direktør hos Norwegian.

- Dette er et tab, som vi må leve med. Heldigvis fortsætter vi med at tiltrække mange nye kunder i Europa og USA, som vejer op for, at kunderne i Skandinavien så sig nødt til at flyve med konkurrenterne, fortsætter topchefen.

I marts fløj 1.726.180 passagerer med Norwegian. Det er et fald på fire procent sammenlignet med samme måned sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip