Pilotstrejke rammer München-rejsende onsdag

Piloterne fra Lufthansa nedlægger onsdag arbejdet i otte timer i München, og det kommer til at påvirke flytrafikken over store dele af Europa.

Det er piloternes fagforening, Cockpit, der har varslet strejken, som varer fra klokken 10 til klokken 18 i Franz Josef Strauss-lufthavnen i den sydtyske storby, der er hovedstad i delstaten Bayern.

Baggrunden for strejken er, at der ikke kan opnås enighed omkring pensionsaftaler mellem Lufthansa og piloterne. Lufthansa ønsker blandt andet, at piloternes pensionsalder skal hæves.

- Eftersom Lufthansas ledelse ikke har formået at komme med et acceptabelt udspil, ser vi os nødsaget til at tage yderligere skridt, hedder det i en erklæring fra fagforeningen.

Lufthansa kan endnu ikke sige, hvilke flyvninger strejken vil berøre, men kalder arbejdsnedlæggelsen "uforståelig".

Rejsende fra Danmark kan blive ramt af strejken, da Lufthansa onsdag har fire planlagte flyvninger mellem København og München i det tidsrum, hvor der er varslet strejke, mens det tyske luftfartsselskab ikke har nogen flyvninger mellem Billund og München.

Skal man mellemlande i München, kan man være uheldig at blive påvirket af piloternes strejke. Det kommer dog an på, hvor man rejser hen, oplyser SAS, der sammen med Lufthansa er med i luftfartssamarbejdet Star Alliance.

- Hvis man har købt sin billet gennem SAS, så hjælper vi med at ombooke billetten, men det kan være en god idé at holde øje med afgangene, og hvis man er tvivl, kan man tage fat i vores kundeservice, siger Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef i SAS, til Ritzau.

Den varslede strejke kommer i forlængelse af en pilotstrejke i Frankfurt fredag i sidste uge, som betød, at Lufthansa måtte aflyse mere end 200 afgange. Strejken påvirkede omkring 25.000 passagerer.

I forrige uge strejkede også piloterne i Lufthansas billigfly-datterselskab, Germanwings, som følge af uenighederne.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip