Pind dropper Cuba-samråd med Holger K.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, vil alligevel ikke indkalde Udenrigsminister Holger K. Nielsen i samråd for i sin tiltrædelsestale som minister at sige ordene Cuba og paradis i samme sætning.

Det sker efter, at Søren Pind fredag var til møde med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Udenrigsministeren har præciseret, hvad han mente, så i den forstand er der ingen grund til at indkalde til samråd, siger Søren Pind.

Holger K. Nielsens bemærkning om Cuba faldt i sin tiltrædelsestale som udenrigsminister torsdag, hvor han samtidig sagde farvel til sin forgænger som minister - og efterfølger som partiformand - Villy Søvndal, der nu har forladt politik.

Her forærede Holger K. Nielsen en hængekøje og en cd med cubansk musik til den Søvndal med bemærkningen, at han nu kunne nyde det "cubanske paradis".

Udenrigsministeren har fredag understreget, at han ville have sagt "ferieparadis".

- Jeg synes måske nok også, at det er en meget god idé at lade julefreden sænke sig, siger Søren Pind, der fortsat kalder Holger K. Nielsens bemærkning for "dum".

- Det er en dum bemærkning, der siger noget forkert om et stalinistisk diktatur, siger han.

Søren Pind annoncerede torsdag aften på Facebook, at der var bred enighed i blå blok om at kalde udenrigsministeren i samråd i sagen.

Men fredag formiddag understregede De Konservatives udenrigsordfører, at partiet ikke havde kaldt nogen i samråd, men at partiet da - når nu samrådet alligevel så ud til at blive afholdt - gerne ville møde op og diskutere demokratiudvikling i diktaturstater.

Også flere Venstre-folk nåede at kritisere Pinds bebudede Cuba-samråd for, at det var unødvendigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip