Pind: Grænsekontrol koster ikke trygheden

Siden regeringen 4. januar indførte kontrol mellem Danmark og Tyskland er politibetjente blevet flyttet fra resten af landet til grænseovergangen.

Men det har ikke kostet i forhold til politiets arbejde, fastslår justitsminister Søren Pind (V) på et samråd.

- Med den nuværende kontrol i grænseområderne, er der ikke tale om, at politiets opgaver i resten af landet generelt nedprioriteres.

- Vi har beredskabet til at sætte flere betjente ind, men det er klart, at betjentene, der flyttes til grænsen, ikke samtidig kan skabe tryghed i resten af landet, siger justitsministeren.

Der er sat omkring 200 politifolk ind til at kontrollere de rejsende fra Tyskland, har Rigspolitiet tidligere oplyst.

Det er op til den enkelte politikreds at beslutte, hvor fra kræfterne skal tages, og hvilke kriminalitetsområder der må bruges mindre tid på.

- Men det er klart, at områder som voldtægter, indbrud og vold fortsat vil have høj prioritet, lyder det fra Pind.

Pind var indkaldt til samrådet af Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen.

Her skulle han svare på, hvorfor en række grænseovergange mellem Danmark og Tyskland ikke er bevogtet, og hvilke økonomiske konsekvenser det kan have for politiet.

Justitsministeren, der under samrådet beklagede, at der overhovedet skulle være grænsekontrol, afviste samtidig Dansk Folkepartis ønske om at øge den nuværende stikprøvekontrol ved grænsen til en egentlig grænsekontrol:

- Det er fortsat regeringens opfattelse, at med den situation i Danmark, hvor der også er andre former for kriminalitet, så kan vi ikke have både politi i kongeriget og politi stående på hele grænsen.

- Det er min og politiets opfattelse, at vi har fundet en balancegang med den nuværende stikprøvekontrol, hvor vi både kan tjekke, hvem der rejser ud og ind i landet og have et holdbart beredskab til bekæmpe kriminalitet i Danmark, siger Søren Pind i et samråd onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip