Pind: Helveg må gøre som han vil

Det er fuldstændig op til Rasmus Helveg Petersen (R) selv, at han torsdag har valgt at træde ud af den omstridte, sydkoreanske klimaorganisation GGGI's bestyrelse.

Det mener Søren Pind, udenrigsordfører for Venstre.

Søren Pind lufter den tanke, at regeringen snart står over for en ny udfordring, hvilket kan have noget med det at gøre.

- Min vurdering er, at regeringen står i en situation, hvor et folketingsvalg nærmer sig, og så er det klart, at ministeren må prioritere sin tid, nøjagtigt som han selv vil, siger han.

Søren Pind mener, at det er Rasmus Helveg Petersens helt egen beslutning, og derfor vil han ikke forholde sig til, om det kan ligne en nedprioritering af Danmarks engagement i Global Green Growth Institute, GGGI.

- Det må han selv svare på. Han har fortalt, at der vil blive indsat en dansk repræsentant i GGGI's bestyrelse, og det må være, fordi han mener, at det er den bedste måde at gøre det på, siger Søren Pind.

Rasmus Helveg Petersen overtog posten som udviklingsminister, da Christian Friis Bach i sidste uge trak sig, fordi han som bestyrelsesmedlem i GGGI havde været med til at godkende rejsereglerne, som gav Pinds partiformand, Lars Løkke Rasmussen, mulighed for at flyve på første klasse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip