Pind om Hedegaard-sag: Ikke meget vi kan gøre

Venstres Søren Pind advarer mod at kravle "for højt op i et træ" i Hedegaard-sagen.

- Uanset, hvordan sagen ligger, så er vores handlemuligheder ret begrænsede. Derfor skal man passe på med at kravle for højt op i et træ, siger Søren Pind forud for torsdagens møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Han vil nu afvente, hvilke skridt regeringen vil tage i sagen om løsladelsen.

Regeringen skal på mødet drøfte de diplomatiske konsekvenser af Tyrkiets løsladelse af journalist Lars Hedegaard formodede attentatmand.

De tyrkiske myndigheder sendte onsdag en redegørelse ud, hvor de slår fast, at det var den tyrkiske domstol, der stod for løsladelsen af den mistænkte. Dermed var løsladelsen ikke et ønske fra den udøvende myndighed, står der.

Som udgangspunkt tager Søren Pind redegørelsen for gode varer.

- Jeg har ikke noget udgangspunkt for ikke at tro på den, siger han.

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti mener, at Tyrkiet med deres forklaring holder Danmark for nar. Pind mener dog, at partierne bør slå koldt vand i blodet.

- I forhold til Enhedslisten kan jeg forstå, at man har behov for at kravle ned fra et træ. Jeg synes, at man skal se at få fakta på bordet og bevare overblikket, før man udtaler sig skråsikkert, siger Pind.

Den fælles for holdning de fleste partier er, at Tyrkiets forklaring i sagen langt fra er nok. SF's Holger K. Nielsen savner dokumentation, mens formand for Udenrigspolitisk Nævn, Mette Gjerskov (S), mener, at forklaringen "ikke er fyldestgørende".

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil før mødet ikke løfte sløret for, hvad regeringen vil tage af skridt. Han vil ikke forholde sig til, at Enhedslisten kalder Tyrkiets seneste forklaring for en "røverhistorie":

- Der er partier, der har meget travlt i denne sag, men det er vigtigt at gøre opmærksom på, at man heller ikke skal overdrive, hvad det betyder for vores relation til Tyrkiet.

- Men det er en utilfredsstillende situation, og det har gårsdagens melding fra tyrkerne ikke ændret på, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip