Pind: Terrortruslen er uforandret trods flygtningestrøm

Terrortruslen mod Danmark er ikke blevet større, siden den store flygtningestrøm kom til Danmark først i september.

Det slår justitsminister Søren Pind (V) fast tirsdag på et samråd, der netop skal drøfte, om der kan være terrorister blandt de mere end 45.000 personer, der er kommet over Danmarks grænser siden 6. september.

- Det er altså PET's (Politiets Efterretningstjeneste, red.) vurdering, at der ikke er sket en ændring i terrortruslen over de seneste måneder i forbindelse med tilstrømningen af flygtninge og migranter, siger Pind.

PET har forsøgt at nedtone bekymringen, der især er kommet fra Dansk Folkeparti, som har indkaldt til samrådet, og fra De Konservative.

Det danske efterretningsvæsen kan dog heller kategorisk afvise, at der kan være banditter blandt de store flygtningestrømme, fortæller justitsministeren.

- Vi må naturligvis ikke være blinde for, at der kan være nogle, der sympatiserer med militant islamisme, og det er en opgave for PET at varetage, siger Søren Pind.

- Det er en situation, der har været krævende og en situation, der kan skabe en bekymring for, om der blandt migranterne kan være nogle, der har ondt i sinde, lyder det.

- Der er ikke nogen, der har sagt, at der ikke er nogen terrorister, der vil ind i Europa, fastslår justitsministeren.

PET vurderede i september, at der blandt flygtninge fra Syrien eller Irak kan være personer, der sympatiserer med militant islamisme.

Senere i samme måned nedtonede PET dog risikoen for, at terrorister er sluppet med ind over grænsen.

Medlem af udlændinge-, integrations- og boligudvalget Naser Khader (K) spørger på samrådet, om man har glemt al-Qaeda, som ifølge Khader jævnligt forsøger at snige sig gennem grænserne.

- Det er noget, myndighederne arbejder med. Det er et spørgsmål om, hvor meget man kan putte ind i ordene, for der er også noget vigtigt i at beskytte PET's arbejdsmetoder, men vi lever i en tid, hvor vi ikke kan udstikke nogle garantier, svarer Pind lidt kryptisk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip